Turnforeningens tropp reiste til Italia lørdag.

Festival del Sol er en gymnastikk og akrobatikk festival med 5.000 deltagere. Etter flere år med planlegging, avlysninger og corona er ungdomstroppen endelig klar for tur igjen. Fredrikstad Turnforening Reiser med 57 deltagere og er eneste representant for Norge.

Endelig kan alle de flotte gymnastene reise på tur igjen. Denne gangen skal foreningen delta på Festival Del Sol. Turnforeningen har deltatt to ganger tidligere på denne festivalen. I løpet av festivalen skal troppen ha flere oppvisninger på ulike utendørs arenaer i den sjarmerende badebyen Riccione. Hovedscenen er på stranda med havet som bakgrunn. Det er en magisk opplevelse å ha oppvisning for jentene på denne scenen.

Søndag var det åpningsseremoni, i løpet av uka har troppen fire ulike oppvisninger og fredag er det avslutningsseremoni hvor Fredrikstad Turnforening skal delta. Det er veldig stas å få lov til å få være med på avslutningsseremonien. Vi gleder oss utrolig masse og det blir så gøy å dra på tur igjen. For mange av jentene er det første tur med foreningen. Å reise til denne festivalene vil bli en fin opplevelse med mye glede og mestrings i fokus. Vi vil også se mange andre tropper fra mange ulike land ha sine oppvisninger. Å se andre tropper vil gi inspirasjon og motivasjon for å fortsette med idretten og å være aktivitet. Dette er bare gøy, og det er ingen konkurranse, dette er bredde og ungdomsidrett på sitt beste. Alle kan delta. Ungdommene som er med på tur er fra 14- 19 år. Dette sier Inger-Lise Olsen, styreleder i Fredrikstad Turnforening.

Instruktørene og gymnastene har lagt ned masse tid, arbeid og mye trening for at oppvisningen skal gi det rette utrykket, vise temaet på en helhetlig måte, og for at både rytme, akrobatikk og koreografi skal være presist.

Temaet for oppvisningen er «Hulderskogen»- this is a show based on the norwegian forest and old Norwegian fairytales. The «hulders» are a kind of beautiful trolls that lives in the deep forest and fool the humans with their beautiful existence, despite their evil truth.

Koreograf for programmet er Anne Haug i samarbeid med Sofie Olsen Sorteberg. Dette er begge tidligere gymnaster fra foreningen. De har lagt ned utrolig mye arbeid og tid for denne oppvisningen. Foreningen er stolt og ydmyk over det arbeidet de har lagt ned.

Torsdag hadde ungdomstroppen sin siste gjennomkjøring/generalprøve hvor foresatte, venner og familie kunne komme og se på. Ungdomstroppen er klar for endelig å dra på tur igjen.

Foreningen vil også bruke anledningen til å takke foresatte som har jobbet dugnad, gymnastene som har jobbet dugnad, Idyll Festivalen for både sponsing og dugnadsmuligheter, Fredrikstad Cup for dugnadnsmuligheter, Sparebank 1 Østfold Akershus for sponsing, Sparebankstiftelsen for støtte til turndrakter og Trykkern for sponsing av antrekk. Sammen skaper vi gode opplevelser og muligheter for ungdommenen i Fredrikstad.