Gå til sidens hovedinnhold

Nå endres reglene for EU-kontroll

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra i morgen, fredag 8. februar, gjelder det nye regler for EU-kontroll. Den største endringen for deg som bileier er økt fleksibilitet.

[Moss Avis] – Bileiere får større fleksibilitet ved at de kan gjennomføre EU-kontrollen når det passer for dem. Før var det slik at siste siffer bestemte når bilen skulle inn på kontroll, mens nå kan du selv velge hvilket tidspunkt du vil utføre kontrollen så lenge bilen blir godkjent før fristen, sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen i en pressemelding.

Der står det også at Statens vegvesen nå kommer til å sende alle bileiere et påminnelsesbrev om EU-kontrollen to måneder før fristen går ut, sier avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen.

Gradvis innfasing

Harsem presiserer at det ikke er sånn at alle biler plutselig får ny frist i februar, men at den nye ordningen skal fases inn etter hvert som bilene er til kontroll.

– Den kontrollfristen du har ved overgangen gjelder til du har gjennomført en ny kontroll. Deretter får du en ny frist basert på den datoen du utfører hovedkontrollen, sier Harsem.

Han legger til at kontrollintervallene forblir de samme som i dag. Det vil si at personbiler stort sett skal inn første gang etter fire år og deretter annethvert år, mens kjøretøy over 7.500 kg skal inn hvert år.

Endelig kontrollfrist

Men kontrollfristen er endelig. Det betyr at bilen din må være godkjent innen fristen.

Harsem råder derfor bileiere å beregne god nok tid til å få gjennomført hovedkontroll, rette eventuelle mangler og få utført etterkontroll.

For overholder du ikke fristen for EU-kontroll, kan bilen bli avskiltet hvis du møter Vegvesenet, Politiet eller Tolletaten langs veien.

Selv om Statens vegvesen nå vil sende ut påminnelsesbrev om kontrollfristen, sier de det uansett er lurt at alle som eier kjøretøy sjekke kontrollfristene for bilen din selv.

Det gjør du ved å enten se på den kontrollseddelen du fikk utlevert ved forrige EU-kontroll eller på vegvesen.no/eukontroll.

– Omlegging av systemene våre innebærer at verkstedene ikke kan utføre EU-kontroll fredag 8. februar. Dette vil i liten grad påvirke bileiere, sier Henning Harsem i Statens vegvesen.

Kommentarer til denne saken