Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det gratis høstferieaktiviteter for alle barn

Det brede tilbudet av gratis sommerferieaktiviteter i Fredrikstad kommune var en suksess. Nå byr kommunen på gratis høstferieaktiviteter også.

Fredag 17. september vil Fredrikstad kommune komme med flere detaljer om de ulike aktivitetene, men allerede nå er det klart at alle barn fra 1. til 10. trinn bosatt i Fredrikstad kommune vil få tilbud om gratis aktiviteter i høstferien, som er i uke 40.

Høstferieaktivitetene skal gi barn og unge gode opplevelser og bidra til fornyet motivasjon for læring og deltakelse i idrett, kulturaktiviteter og sosiale fellesskap, skriver kommunen på sine nettsider.

På kurs og andre aktiviteter vil barna få lære nye ting, oppleve mestring, bli kjent med andre og ha det gøy.

Les også

Pangstart på ferien for mange barn

Noen av høstferieaktivitetene går over flere dager, mens andre er dagstilbud.

Da Fredrikstad kommune fikk tildelt koronamidler fra Utdanningsdirektoratet, kunne de tilrettelegge et gratis sommertilbud for elever i grunnskolen.

Tilbudet var meget populært.

– Det er arrangørene selv som står for alt av påmelding, så jeg har ikke nøyaktig oversikt. Men totalt på Sommerskolen er det 5.000 plasser, og det meste har vært fullt hittil, sa koordinator Marte Emilie Johannessen til Fredriksstad Blad i slutten av juli.

Sommersuksessen videreføres nå til høstferieaktiviteter.

I likhet med i sommer, har kommunen inngått samarbeid med en rekke ulike aktører om å arrangere høstferieaktiviteter. Hver enkelt aktør er ansvarlig for planlegging, påmelding og gjennomføring av sitt tilbud.

Bildeserie

Bildeserie: Se hva de har holdt på med på Sommerskolen så langt!

Les også

Har fått nye venner på sommerskolen

Les også

Nytt sommertilbud: – Jeg elsker rock, rock og mer rock

Les også

Tusen takk for Sommerskolen!

Kommentarer til denne saken