Gå til sidens hovedinnhold

Nå åpner denne baker-veteranen sitt fjerde utsalg i Fredrikstad

Tom Christensen (71), mannen bak bakeriet med samme navn, ligger ikke på latsiden. Nå utvider han virksomheten med enda et utsalg. Denne gang på Sorgenfri.

For abonnenter

– Østsiden er jo et senter i Fredrikstad som er veldig attraktivt og hvor det er mye folk. Det er også et stort potensial der i tiden fremover, med den store utbyggingen rundt Sorgenfridammen. Selv om ikke aktiviteten er den helt store nå, ser vi altså lyst på fremtiden.

Det sier Christensen, som nå har åpnet sitt fjerde utsalg i Fredrikstad.

– Arild er ikke baker

Siden åpningen av det nye senteret på Sorgenfri, har det vært ulike drivere i kafélokalet. Først holdt Cewex til der, frem til det gikk konkurs høsten 2018. Deretter tok utbyggeren bak hele kjøpesenteret, Arild Aaserud, saken i egne hender og åpnet Sorgenfri Café.

– Men Arild har andre ting å drive med, han er ikke baker, spøker Christensen, og forteller at de derfor ble spurt om å overta driften av Aaserud.

– Vi har allerede levert varer dit, og ble egentlig spurt tidligere. Men da hadde vi blant annet åpningen i sentrum å jobbe med. Derfor tok vi opp tråden igjen nå i august, og har formelt overtatt driften 1. september, forklarer bakeren.

Store planer for kafeen

Han forteller at endringene ikke har vært så merkbare foreløpig.

– Det har gått litt på høygir i det siste, så vi har ikke fått på plass profilering og slike ting. I første omgang blir det nye disker, ovner og annet nødvendig. På sikt har vi større planer om endringer, med blant annet flytting av kafédelen, ny inngang og uteservering. Men det må vi ta litt utover høsten, forklarer han.

Les også

Blankt nei til mer butikk her: «Vil undergrave tilbudet i sentrum»

Når alle endringene er på plass, forhåpentligvis en gang ut på nyåret, anslår han at det med inne- og uteserveringen blir sitteplasser til 60 gjester.

– Så har vi jo en jobb å gjøre med å få vist oss frem. I dag har nok bakeridelen havnet litt bakpå, og folk ser knapt at det er utsalg her. Når vi er ordentlig i gang skal folk se at det er mulig å få kjøpt ferske bakervarer her. Og stilen på lokalene vil ligne mer på våre andre utsalg, sier han.

Kan komme flere etableringer

Nyetableringen på Østsiden skjer bare et halvt år etter at Christensen åpnet kafeen på Flesketorvet i sentrum. To åpninger på kort tid gjør ikke at han ser seg mett av den grunn.

– Den siste etableringen på Østsiden kom litt kjapt. Men vi tenkte at dersom ikke vi hopper på muligheten, vil noen andre gjøre det. Og skulle det dukke opp andre steder hvor vi har en god magefølelse, så kan det hende vi går i gang der også. Nå synes jeg vi er spredt godt geografisk på mange fine steder.

Litt på spøk må vi spørre hvordan det føles for en Gressvik-baker å etablere seg helt på den andre siden av byen.

– Haha, for en Gressvik-baker går det veldig bra, så håper jeg Selbak-folk føler det samme!

Kommentarer til denne saken