La én ting være sagt med det samme: Selv om FB har besøkt, ringt og sendt tekstmelding til mange av byens utallige skjenkesteder, har vi dessverre ikke klart å innhente priser fra samtlige aktører. De som føler seg utelatt, oppfordres derfor til å sende inn sine priser til avisen på tips@f-b.no.

Se hele prisoversikten over totalt 60 serveringssteder nederst i saken!

Hvaler må med

Ferieparadiset er strengt tatt ikke en del av Fredrikstad kommune, men en prisguide uten Hvaler ville, i likhet med Munkholm, mangle en av de mest vesentlige ingrediensene.

Klyngen av restauranter som ligger midt på Skjærhalden fikk besøk av FB, det samme gjorde Sand Marina og Øykroa. Ølprisene til de øvrige restaurantene ble innhentet via telefon.

Sentrum og brygga

I Fredrikstad sentrum og, ikke minst, langs bryggepromenaden, ligger restaurantene som perler på en snor. Høye leiepriser, utsikt til Glomma, og stor pågang, reflekteres som regel i prisene.

Det er også i sentrum vi finner den stiveste halvliter-prisen, men, som prisoversikten nederst i saken viser, er det store variasjoner mellom utestedene og restaurantene i sentrum.

Distriktene

Prisoversikten inkluderer selvsagt også puber, barer og restauranter som verken ligger i sentrum eller i umiddelbar tilknytning til skjærgården.

På Elias Pizza på Rolvsøy koster en halvliter 77 kroner. Prisen plasserer restauranten på den rimelige siden av oversikten, men kommer du før klokken 13 slipper du enda billigere unna.

– Frem til klokken ett koster halvliteren bare 67 kroner, sier My Nguyen, daglig leder ved restauranten.

– Det er billig. På Greåker har jeg hørt at de tar over 90 kroner.

– Hva sier kundene om prislappen?

– De vet nok at det er en ganske god pris. De klager i hvert fall ikke, smiler Nguyen.

Topp-tre

I sentrum ligger det skjenkesteder på rekke og rad. Det er også her vi finner noen av Fredrikstads rimeligste halvliter.

Se for deg følgende scenario: Du ønsker å gjøre stas på din livsledsager, men bryllupsdagen faller på tampen av lønninga. Kontoen er bunnskrapt og kredittkortet er makset. «Hva nå?", tenker du?

Se hele prisoversikten over totalt 60 serveringssteder nederst i saken!

Svaret er enkelt. Du tar din utkårede med til stedet hvor halvliteren bare koster 54 kroner. Nei, vi snakker ikke om 90-tallet, men West End Pub – før klokken 14.

Velger dere å feire den store dagen senere på døgnet, må dere ut med ordinær pris. Den er på 67 kroner, men fremdeles blant Fredrikstads rimeligste.

Selbak er stedet


Den nest laveste prisen FB har klart å oppdrive, finner vi på en pub utenfor sentrum og øst for Glomma - på Selbak. Der ligger Rodgers Pub. Stedet slår nemlig sokkene av nesten hele feltet.

Her får du et glass øl for bare 50 kroner. Riktignok ikke en full halvliter, men omregner man prisen for 0,4 til 0,5, så blir prislappen for en halvliter på Rodgers Pub, 63 kroner.

Og vinneren er ...


Testens soleklare vinner heter Los Tacos og befinner seg midt i Fredrikstad sentrum. Der selges flaske-ølen (0,33l) for 39 kroner. Omregnet til 0,5 gir det en halvliterpris på 59 kroner.

Det er såpass rimelig at selv de mest gniene av oss kan unne seg en iskald bjørnunge med god samvittighet.

(FB har utelatt happy hour-priser og spesialtilbud. Stedene som selger halvliteren i andre kvanta enn 0,5 liter, har fått prisene omregnet til 0,5 liter.)