Ufestival rister rådhuset med lyd

Lydrikt: Ufestivalens konserter skaper mer lyd enn alle på rådhuset liker.

Lydrikt: Ufestivalens konserter skaper mer lyd enn alle på rådhuset liker. Foto:

Lyden i Lykkebergparken kom tydeligvis overraskende på noen. For lyden under konsertene høres godt, og den merkes ekstra godt i rådhuset. Der skal ansatte ha gått hjem som følge av (u) lyd.

DEL

Kulturutvikler Edel Pavlic kjenner til at Ufestivalen kom litt overraskende på noen, og at noen skal ha kastet inn håndkleet. For konsertvolumet gjør at det er noen kontorer og møterommene vendt mot parken som bli ekstra utsatt for lyden og bassfrekvenser.

– Vi har sendt melding til alle på rådhuset i innboksen deres på forhånd, og det er også nevnt i nyhetsbrevet på huset. Men det har vært påske, og noen hadde kanskje ikke fått med seg Ufestivalen. Vi har til og med forsøkt varsle naboene. Vi ventet nok reaksjoner, og lydenivået kom nok overraskende på noen, tror Pavlic.

– Men sånn må det bli hvis ungdommen skal få ha det litt moro i fem dager. Det blir mer lyd fredag og lørdag. Vi har også notert at det har kommet voksne innom parken, og blitt imponerte over hva som skjer. De ser at ungdommen hygger seg, sier Pavlic.

Espen Holtan i Østfold Kulturutvikling vet at noen har sagt at lyden oppleves som plagsom, og en festival vil alltid være til glede og forargelse..

– Det er ingen tvil om at det er høy lyd på konsertene. Men under lydprøver og ellers, er jo volumet mye lavere. De tre første dagene har det vært lavt fra klokken 12 til 12.30, og deretter konsert fra 12.30 til litt etter klokken 13. Så har det vært stille frem til neste økt, med start 15.30-16.00. Og det vil nok alltid være slik at selv om du har fått beskjed, så tenker du ikke på det før det rister i stolen din. Bassen merkes godt i bakken og i bygninger, understreker Holtan.

Artikkeltags