Gå til sidens hovedinnhold

Nå slipper han samleplate

Terje Formoe er i ferd med å reetablere seg som visesanger

Artikkelen er over 5 år gammel

40 år etter sin første plateinnspilling, samler Terje Formoe (65) trådene i samlealbumet «Timeglass». Samtidig gjør han det klart at tiden som Kaptein Sabeltann-artist er over.

Jeg kommer fortsatt til å skrive nye forestillinger om kapteinen, og følge opp filmplanene som foreligger, men du vil ikke se meg på en scene i Sabeltann-look mer. Nå ønsker jeg å ha større fokus på min egen arriere som låtskriver og sanger for et voksent publikum, sier artisten som er født og oppvokst i Fredrikstad.

Langt spenn

«Timeglass», som ble sluppet i går, består av 17 låter som speiler Terje Formoes karrière som visepop-artist.

– Den eldste låten på platen er «Morgen på Mågerøy». Jeg skrev den i 1971, og den var med på det første albumet jeg ga ut, «Beske ballader og blidgjort blues», fra 1975, forteller han.

Totalt har Terje Formoe gitt ut ni soloalbum. I tillegg kommer en lang rekke Sabeltann-plater.

I løpet av våren 2016 slipper han et nytt «voksen-album».

– Jeg har vært i Paris og spilt inn et knippe nye låter med franske musikere. I januar reiser jeg tilbake og spiller inn flere .

– Hvorfor Paris?

– Mye fordi min produsent og musikalske samarbeidspartner gjennom en årrekke, Alf Emil Eik, bor der. Samtidig følte jeg behov for å bevege meg i en ny retning, finne inspirasjon i nye og spennende omgivelser. Så langt har det vært veldig fruktbart.

Tilbake til røttene

– Hva handler låtene på albumet om?

– Jeg ser på meg selv som en historieforteller. Skriver om små og store hendelser i mitt eget liv. Musikalsk ønsker jeg å gå tilbake til røttene mine, som jo er visemiljøet.

– Men båndene til Kaptein Sabeltann kutter du ikke?

– Å nei! Han har fulgt meg i 26 år, og vi har fortsatt mye ugjort han og jeg. For tiden skriver jeg på en ny forestilling som får premiere i Dyreparken til sommeren, samtidig følger jeg opp filmplanene. Målet er å lage en filmtrilogi om kapteinen.

– Det gikk ikke så verst med den første filmen?

– Nei. Så langt er den solgt til 110 land, og det er jo eventyrlig bra.

Kommentarer til denne saken