«Finger'n» gleder seg til bryggekonsert

Klovnene er klare: Aslak Rakli Hartberg (fra venstre), Esben Selvig og Thomas Gullestad drar muligens på seg et par røde neser fredag kveld. Hyttegjesten med fingeren peker på at de gleder seg til musikalsk friminutt.Foto Fra bandets hjemmeside

Klovnene er klare: Aslak Rakli Hartberg (fra venstre), Esben Selvig og Thomas Gullestad drar muligens på seg et par røde neser fredag kveld. Hyttegjesten med fingeren peker på at de gleder seg til musikalsk friminutt.Foto Fra bandets hjemmeside

Artikkelen er over 2 år gammel

Thomas «Finger'n» Gullestad (36) har et godt forhold til Fredrikstad, eller den sjarmerende perlen som han kaller byen vår.

DEL

Og vi liker å få skryt. Men faktum er at familien har hytte på Kjøkøya, så «Finger'n» har vært her noen ganger. Og han legger også til at Pen Jakke er et tangeringspunkt i plankebyen.

  • Joddski: – Pen Jakke har monumental betydning for norsk hiphop 

Hater avskjeder

Han ser frem til å gå på scenen med sine to medhjelpere fredag kveld; Aslak Rakli Hartberg og Esben Selvig. De var med fra starten i 1994, mens Gullestad kom inn litt senere.

– Dere kan jo ha noen likhetstrekk med Kjell Bækkelund. Han hadde jo også utallige avskjedskonserter etter litt lengre fartstid.

– Hvor mange rakk han med, spør Gullestad.

– Godt spørsmål, kontrer vi, og går videre til neste: For dere ga dere jo i 2006. Eller?

– Jo, vi trakk oss tilbake da, men så ble det oppdrag på Roskildefestivalen i 2009, og en gjenforeningskonsert («One Night Only» på Rockefeller i 2013) som ble til tre på noen få minutter med 5.400 solgte billetter. Jeg hater avskjeder, og vi ante nok heller ikke hvilken posisjon bandet hadde. så vi har fortsatt fans der ute, sier Gullestad.

Har lyst og mulighet

– Vi gjør dette fordi vi har lyst og kan. Det er en fritidsgreie, og vi har det ille moro. Ingenting er bedre enn å ta et friminutt med Klovner i kamp. Vi sier det skal bli 10 forestillinger i året, men det blir fort 15.

– Og jeg kan love at nå er det til og med øvd før vi tar en sommerfest i Fredrikstad. Vi skal komme med et tilpasset sett, og jeg skal se om ikke vi kan bidra litt i nyhetsbildet fra byen deres, lover han.

Magisk finger

– Men vi kan ikke unngå å komme innom klengenavnet ditt. Er det en forbindelse mellom «Fingern» og «DJ Goldfinger» med NM-gull i 2001? Det antyder i alle fall Google.

– Du er den første som har sett sammenhengen, og det ble vel litt tungvint med «Goldfinger», så derfor endte scratchen opp med det noe enklere «Finger'n». Det har fulgt meg i snart 20 år, oppsummerer han.

Film og rød løper

Men så var det link nummer to til Fredrikstad da. For det rulles trolig ut en rød løper for Gullestad i desember. Kinosjef Jørgen Søderberg Jansen antyder forsiktig at det kan bli filmfest med Harald Zwart og kompani på den røde løperen. «Den 12. mann» skal skvises inn like før jul.

Premièredatoen er 25. desember, men den tror Jansen passer dårlig. Derfor sikter han seg inn på 22. desember.

– Det var en rar følelse å plutselig gjøre en spillefilm av dette kaliberet, og det var utrolig krevende. Kulde og smerte fjerner alt av glamour. Jeg fikk utrolig mye hjelp og støtte fra Harald som regissør, og han er den samme fyren hele tiden. Du merker han tar eierskap, og har hjertet langt inn i prosessen. Som skuespiller blir du lyttet til, og han gjør gjerne endringer hvis det er til det bedre. Men det er også rom for en del meldinger. Han er en morsom fyr, og et forbilde som leder, mener skuespiller Gullestad.

Første gang

– Jeg hadde jo ikke vært i nærheten av å spille en rolle som dette, og måtte langt ned i det mentale dypet. Der blir det fort litt vakuum, og du lærer mye om deg selv. Jeg merket at rollen krevde sin mann, og reisen tilbake til det «normale livet» var heller ikke uten utfordringer.

– Nå ser jeg frem til première i Fredrikstad. Det har jeg ikke vært med på før, men vet at det betyr mye for Harald, sier mannen som er på utkikk etter nytt trommesett. For han har en fot i et par andre prosjekter også.

  • Video:

    Få en forsmak på Harald Zwarts siste film.

     

Artikkeltags