Hvilken melodi vil du høre fra klokketårnet?

Du velger melodien: Åshild van Nuys vil at du er med og bestemmer tonene fra klokkene i rådhustårnet. Send dine forslag til oss.

Du velger melodien: Åshild van Nuys vil at du er med og bestemmer tonene fra klokkene i rådhustårnet. Send dine forslag til oss. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå kan du som innbygger være med å påvirke hva som skal spilles i klokketårnet fra 23. april. Da starter sommerprogrammet. Men hva vil du høre på fem faste klokkeslett hver dag?

DEL

Kulturutvikler Åshild van Nuys i Fredrikstad kommunes kulturetat forklarer at det er noen melodier som ligger fast, og noen som skal endres. Egil Hovland «Måne og sol» er fast hver dag klokken 12.00.

Utsetter starten

– Vi følger primstaven, og sommerprogrammet i klokkespillet skal egentlig starte 14. april og varer til 13. oktober. Men 14. april er i år langfredag. Derfor flytter vi det hele til 23. april. Og vi har allerede bestemt at det skal bli spesialprogram i anledning Frederikfesten (7.-17. september), sier van Nuys.

Tidligere har Fredrikstad kommune selv kjørt publikumskonkurranser i forbindelse med melodier til klokkespillet. Nå søker de hjelp hos innbyggerne i jubileumsåret, og samarbeider med Fredriksstad Blad. Lenger ned kan du lese hvordan du foreslår melodier.

Foreslå kandidater

Vi skal dele dette i to omganger. Først skal leserne få være med og foreslå sanger, så skal det bli en avslutningsrunde der du kan stemme på de fem forslagene komiteen har plukket ut, og vi trekker ut premier blant forslagene som vinner. Det vil vanke kinobilletter til de heldige.

Så enkelt spurt: Hva ønsker du å høre i sommer fra klokketårnet i jubileumsåret?

Slik gjør du

Send en epost til kultur@f-b.no, merk den med klokketårn i emne-linjen, og foreslå hvilke melodier du vil høre. Ikke glem å fortelle oss hvem du er, og hvordan vi får tak i deg.

Vi skal deretter telle opp mailene, og lage en finalerunde der du kan stemme på kandidatene som slipper gjennom juryens nåløye.

Fjorårets repertoar

Du kan få en pekepinn ved å se på hva som ble spilt i fjor. Kanskje det gir deg en idé om hva du kan og bør foreslå.

09:00 – «Den blomstertid nå kommer» (Folketone fra 1500-t / Roslagskulla i 1693)

12:00 – «Måne og sol» (Egil Hovland)

15:00 – «Synder i sommersol» (Magnus Grønneberg / CC Cowboys)

18:00 – «Idas sommervise» (Georg Riedel / Emil i Lønneberget)

21:00 – «De hundrede violiner» (Eyvind Alnæs / komponist fra Fredrikstad)

«Måne og sol» kl. 12 ligger fast, men de fire andre melodiene skal byttes ut.

Artikkeltags