Andreas Ihlebæk får plateskryt i Tyskland

Ille bra anmeldelse: Andreas Ihlebæk kan glede seg over en god anmeldelse i det tyske nyhetsbyrået Deutsche Press Agentur (DPA).

Ille bra anmeldelse: Andreas Ihlebæk kan glede seg over en god anmeldelse i det tyske nyhetsbyrået Deutsche Press Agentur (DPA). Foto:

Andreas Ihlebæk fikk seg en overraskelse torsdag. Det store tyske nyhetsbyrået DPA ga ham en anmeldelse der han nesten blir geniforklart.

DEL

Det betyr at anmeldelsen spres over hele Tyskland, og Ihlebæk synes det er stas at det tar av. Ikke minst fordi han har et spesielt forhold til landet han tilbrakte mye av barndommen i.

En god anmeldelse i selveste Bild kan være god drahjelp i et land der mange leser Bild, forøvrig Europas største avis med et opplag på drøye 2,5 millioner (tall fra 2013), og den 8. største avisa utenfor Asia.

Ihlebæk er lettere lamslått og synes ord som mesterverk og triumf varmer. Nyhetsbyrået kaller det også et popvindunder med fjellsoul. Et plate med plass for fred og refleksjon.

Nyhetsbyrået drar paralleller til Chet Baker, Burt Bacharach, Bryan Wilson og Gerschwin. De mener Ihlebæk beviser at han er en god singer/songwriter, og at han fester et grep i popens periferi. Han viser at det ikke stopper i USA og England.

Ihlebæk har selv sagt om platen :
– Jeg ville ikke ha noen innspill. Hovedsakelig fordi jeg ikke ønsket å bli styrt til å muligens endre litt her, eller kanskje legge til litt der. Jeg var fast bestemt på at når jeg gikk inn i studio, skulle jeg vite akkurat hvilken tone som skulle hvor. Jeg har rett og slett laget den platen jeg selv ønsker å høre på.

Artikkeltags