Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til ny operafest

Artikkelen er over 3 år gammel

16.mars samles landets fremste operasangere til operafest på Blå Grotte. Det er et stjernelag som inntar Fredrikstad.

Ann-Helen Moen, Johannes Weisser, Hallvar Djupvik og Halvor Melien vil medvirke under operafesten. Det vil også finske Melis Jaatinen. Disse operasangerne er ikke bare kjente i Norge, men har også stadig oppdrag på scener i utlandet.

Ann-Helen Moen har for eksempel sunget over hele Europa og i USA – blant annet i Carnegie Hall med blant andre Leif Ove Andsnes.

– Det er ikke ofte vi har så mange stjernesolister på en gang i Fredrikstad, sier Geir Rebbestad som er direktør for Det Norske Blåseensemble.

Det Norske Blåseensemble og Opera Østfold samarbeider om operafesten som starter i Halden og som deretter forflytter seg til scener i Sarpsborg, Fredrikstad og Askim.

– Dette har blitt en tradisjon og i år er det femte gang vi arrangerer operafest sammen, sier Pål Scott Hagen som er operasjef for Opera Østfold.

Under operafesten bys det altså på fem spennende solister, Det Norske Blåseensemble og Østfold operakor. De skal ledes av den erfarne og dyktige dirigenten Peter Sebastian Szilvay. Einar Bjørge har ansvaret for regien.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.