Ihlebæk åpner Månefestivalen med urfremføringen av konseptalbumet «The Guest» i Østre Fredrikstad kirke onsdag 20. juli.

– Det er en stor glede å introdusere årets festivalkunstner. Andreas Ihlebæk er ved siden av å være en av byens fremste musikere og komponister, også en av medstifterne av Månefestivalen og en sentral aktør i månesystemets første år. Ihlebæk er tidligere Spellemannsnominert med gruppa Splaxxter Watts, og har jobbet med en lang rekke kjente norske artister, deriblant navn som Rihanna-produsent Fred Ball, Tommy Tokyo, Silya, Tommy Tee og gjenforenings-aktuelle Pen Jakke – men dette blir hans albumdebut som soloartist, sier leder for Månefestivalen, Torill Frydenlund.

Utsatt solodebut

Ihlebæk skulle egentlig gi ut solodebuten for flere år siden, men fra 2004 måtte vokalisten og pianisten i mange år legge musikerkarrièren på is grunnet helsen, uvitende om han ville kunne spille piano igjen.

Etter å ha lagt helseproblemene bak seg, har han de siste årene bodd i Los Angeles og reist verden rundt som skribent, programleder og regissør for en rekke store norske mediehus. Samtidig har han brukt tid på å stake ut veien som artist igjen, noe som omsider har resultert i «The Guest» – som er det albumet han hele tiden har ønsket å lage, ifølge et presseskriv.

Tranquil

Konseptalbumet er skrevet med et ønske om å stoppe opp og reflektere over hvordan vi bruker vår korte tid som gjester her på jorden, i en verden som synes å spinne stadig mer ut av kontroll.

– Både for Månefestivalen og Ihlebæk er det en stor glede at han skal urfremføre dette verket på festivalen som han selv var med å starte, og som han har et stort hjerte for, sier Frydenlund.

Sist gang Ihlebæk gjorde en hel konsert i hjembyen var med bandet Tranquil i 2003. Den gang kastet Fredriksstad Blad terningkast seks og skrev «Makan til rockekonsert har jeg ikke opplevd i Fredrikstad noensinne».