Gå til sidens hovedinnhold

Staysman med selvbiografi

Stian Thorbjørnsen: – Det kan jo bli den rareste biografien som er skrevet

Artikkelen er over 5 år gammel

Han er bare 34 år, men til høsten kommer Stian «Staysman» Thorbjørnsen med biografien om sitt liv.

I den bransjen her vet man aldri hvor lenge ting varer, og hvor lenge man har suksess, så jeg tenkte at jeg like så godt kunne skrive den nå, så kan jeg heller lage en til senere i livet, hvis det er behov for det, sier Thorbjørnsen, som har gått med bokplaner i flere år.

– Jeg liker både historie og historier, og jeg fant ut at når jeg forteller ting jeg har opplevd til folk backstage for eksempel, så er det mange som synes det er interessant. Derfor tenker jeg å gi ut en bok om livet mitt generelt, men også en slags opplysningsbok med råd og vink, sier Thorbjørnsen smått hemmelighetsfullt.

Alt fra Paradise til Kosovo

– Jeg vil ikke si altfor mye om den nå, du får alle opplysninger når boken kommer, men den vil jo inneholde historier fra alt fra «Paradise Hotel», «Robinsonekspedisjonen», «Melodi Grand Prix» og «Skal vi danse», til at jeg har tjenestegjort seks år, og vært 13 måneder i Kosovo og Afghanistan, sier han.

Ja, det er jo et bra spenn å ta av.

– Ja, absolutt. Det kan jo bli den rareste biografien som er skrevet. Samtidig så er det flere likheter enn man skulle tro mellom «Paradise Hotel» og å være i krigskonflikter. I hvert fall når det gjelder det sosiale og på en måte å ha en felles skjebne med å være der. Når man våkner på «Paradise Hotel» og ikke husker noe fra kvelden før, og du vet at alt ble filmet, så er du ikke så veldig høy i hatten da heller. Men boken vil også si mye om hvorfor jeg har gjort enkelte valg og om konfliktene i de krigsområdene jeg har vært i, sier han.

VIDEO: Bli med Staysman på jobb:

Vi var med Stian Thorbjørnsen, også kjent som Staysman, til Hamar da han skulle holde en konsert for flere hundre festglade ungdommer. Med seg hadde han fredrikstadguttene Lasse "Lazz" Jensen og Petter "Katastrofe" Kristiansen.

 

Barndomsvenn

For utfordringer er det ikke tvil om at han liker.

– Det liker jeg godt, og da går jeg også all in. Det blir spennende å se hvordan det blir å jobbe med noe nytt i samme bransje. Akkurat som når jeg skal lede VG-lista showet 24. juni. Det blir også noe helt nytt for meg, sier han.

Har Jan-Erik Fjell vært viktig i prosessen med å sikre bokkontrakt?

– Når jeg har en barndomsvenn som er en av landets mestselgende krimforfattere, så ville det være dumt å ikke involvere han. Selv om jeg skriver hele boken selv, så bruker jeg Fjell når jeg føler jeg trenger hjelp. Sånn sett så er han en slags mentor for prosjektet, sier Thorbjørnsen.

VIDEO: Her kler Staysman av seg i studio:

Petter Katastrofe Kristiansen og Stian Staysman Thorbjørnsen var i kjempeform da de gjestet FBTV-studio. Staysman begynte til og med å kle av seg. Dette vil du ikke gå glipp av...

 

Terningkast én

Som musiker har Staysman opplevd å få terningkast én flere ganger.

– Ambisjonen nå er jo å få høyere terningkast på boken enn jeg har fått for musikken. Men ikke for det, en ener gir mye bra oppmerksomhet det. Det er i hvert fall bedre enn en toer eller treer, ler han.

Biografien slippes på Juritzen forlag til høsten.

Staysman & Lazz spiller inn sin nye musikkvideo til sangen "Ah Ah Ah" fra deres nyeste album

 

Kommentarer til denne saken