Elevene som deltok var i alderen tre til atten år. De yngste åpnet konserten med en stemningsfull inngangsprosesjon.

- Dette var kult. Jeg har øvd mye og gledet meg til denne julekonserten lenge. Spesielt kult var det å synge foran så mange mennesker, sa den ferske kulturskoleeleven Oskar August Eilertsen (5), som begynte på skolen nå i høst. Han hadde med hele familien, som naturligvis var veldig stolt av guttens lille opptreden.

Et bredt program

Fredrikstad kulturskole presenterte et bredt og sammensatt program, som var godt innøvd. Fokuset denne gang var gitt til blåserne, etter at strykere har hatt hovedoppgavene de siste årene.

 

- Vi ønsket å trekke fram blåserne denne gangen. Men er også stolte over å slippe til våre strykere, pianister og gitarister. Målet med konserten var å vise bredden på Fredrikstad kulturskole. Alle elevene fra musikk fikk være med, sa musikalsk ansvarlig ved kulturskolen, Vigdis Kristiansen.

Rundt hundre elever deltok i Glemmen kirke som var nesten full av forventningsfulle, og etterhvert stolte foreldre, besteforeldre, og andre familiemedlemmer.

Bildeserie

BILDER: Jul med Fredrikstad kulturskole

 

Det ble mye klassisk musikk, men også mange kjære juletoner som så mange går og nynner på i tiden vi er inne i. Fra "Birmingham blues" av Robin Benton, via "Rørfløytenes dans fra Nøtteknekkeren" av Pjotr Tsjajkovskij, til "Det lyser i stille grender", "Bjelleklng" og selvfølgelig helt til slutt, stående, "Deilig er jorden". Det var en flott konsert publikum fikk overvære.

- Vi er veldig fornøyd. Full kirke, og en meget vellykket konsert. Dette er en fin tradisjon, sa Kristiansen.

Artig å vise seg fram

Kristiansen mener også at kirkekonsert i juletider er en fin arena å få prøve seg på.

- Jeg tror det er viktig at elevene har et mål å jobbe i mot. Lære seg til å stå på en scene, og bli inspirert av hverandre.

 

Og to av elevene som fikk prøve seg under julekonserten var cello-duoen Adrian Grell (16) og Dina Lorentzen (16). Adrian Har musikk som hobby, mens Dina går på musikklinjen på Greåker videregående skole og satser mer på kunsten.

- Det gikk veldig bra. Det er bedre å spille her på konsert enn å sitte å øve. Artig å vise seg litt fram for venner også, var de enige om.