– Vi hadde ikke vært noe band uten St. Croix

 Fredag var det Husråkk på St.Croix og Post At Sea vet å sette pris på St. Croix-scenen. Bandet består av Jonas Løvstrand (18, fra venstre), Ola Guldbrandsen (18), Ole Martin Thoresen(17), Filip Jonassen (18).

Fredag var det Husråkk på St.Croix og Post At Sea vet å sette pris på St. Croix-scenen. Bandet består av Jonas Løvstrand (18, fra venstre), Ola Guldbrandsen (18), Ole Martin Thoresen(17), Filip Jonassen (18). Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag kveld var det nok en gang duket for Husråkk på St. Croix. Både arrangørene og bandene er enige om viktigheten av Husråkk.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Vi lever for musikk og drømmen er å leve av det. Husråkk er en fin måte å komme i gang på, forteller Jonas Løvstrand (18) fra bandet Post At Sea.

Foruten Løvstrand består Post At Sea av Ola Gulbrandsen (18), Ole Martin Thoresen (17) og Filip Jonassen (18). Bandet spilte sin aller første konsert på Husråkk i fjor høst. De beskriver musikken som progressiv rock kombinert med rap.

Husråkk er en ungdomskonsert for lokale band i Fredrikstad og arrangeres av St. Croix.

I hovedsak spiller band som til daglig øver i lokalene på St. Croix. Foruten Post At Sea spilte Lotus Ladder, Project Lhabia og Störmblaast fredag kveld.

Storfornøyd arrangør

– De som øver på øverommene trenger en scene å fremføre musikken sin på. Det er liksom litt poengløst å øve hvis man aldri får fremført musikken sin, forteller kulturkonsulent ved St. Croix, Line Eger-Heed.

Hun legger ikke skjul på at hun er fornøyd med arrangementet.

– Det er stort sett alltid mye publikum her. Det er alltid god stemning og hyggelige folk som koser seg. Det er aldri noe tull eller bråk.

Tar bandene på alvor

– Selv om dette er en ungdomskonsert så behandler vi bandene på samme linje som om de skulle vært mer kjente band. Vi rigger til det utstyret vi har og kjører på med lys- og lydshow. Jeg trur bandene setter pris på at vi tar dem på alvor. Vi trur og håper vi er viktige for lokale band, forteller Eger-Heed.

Guttene i Post At Sea er enige.

– Vi føler at de tar oss seriøst. Folkene som styrer lyd og lys er jo superflinke.

Hvor viktig vil dere si at Husråkk er for nye lokale band?
– Husråkk er superviktig for lokale band, fordi ingen andre steder i Fredrikstad tar inn nye band til å spille. I tillegg får bandene god scenetrening og promotert musikken sin, sier Thoresen.

– Vi hadde ikke vært noe band uten St. Croix. Vi hadde ikke hatt noe sted å øve, legger Løvstrand til.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags