Ingen midler til flygel i Domkirken

TIL LÅNS: Kantor Dan René Dahl må innse at flygelet som har gjort tjeneste i åtte år forsvinner snart.Foto: Thomas Arntsen

TIL LÅNS: Kantor Dan René Dahl må innse at flygelet som har gjort tjeneste i åtte år forsvinner snart.Foto: Thomas Arntsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det er et sterkt ønske om flygel i Domkirken, men pengene mangler. Kirkeorgelet går foran i prioriteringskøen. Olaug Fremme Storaas håper på et lite mirakel.

DEL

– Jeg håper vel innerst inne på noen snille onkler, bedrifter eller en donasjon. for det er ikke penger i vårt system. Eller om noen har en svært god idé eller et bra flygel til utlån. Akkurat nå er vi tomme for ideer, røper Storaas.

FLYGELSAKEN

  • Domkirkens Bösendorfer skal tilbakeføres Bibliotekets aula når den står ferdig.
  • Domkirken vil derfor mangle flygel fra august/september.
  • Det finnes ikke midler til nytt flygel på budsjetter

Orgelet først

– Akkurat nå har vi mer enn nok med å få gjort noe med orgelet i kirken. Det må sees over, fordi det er i stort behov av vedlikehold. Men vi trenger også et flygel, for det er hyppig benyttet. Og kommunen kan ikke bidra, og kirken har ikke mye på den budsjettposten. Vi jobber med å finansiere orgelet, og det ligger foran på vår prioriteringsliste. Sånn må det være, sier Storaas som skal ta opp saken med kirkeverge Gisle Kavli etter ferieavviklingen.

Tar frem avtalen

Som nytilsatt i stillingen er hun i disse dager i ferd med å se nærmere på avtalen mellom kirken og kommunen. For hun vil vite om det ligger spesielle økonomiske eller praktiske krav på kirken når flygelet skal tilbakeføres og plasseres i Bibliotekets aula.

– Vi får se hva som kommer ut av det etter ferien, mener hun.

  • Les også: Hjelper gjerne kommunen med flygel

Tilbakekomst i to trinn

På biblioteket sitter biblioteksjef Ib Aarmo. Han ser for seg at det returnerende flygelet må gjennom to etapper.

– Vi får ta det i to trinn., Først skal vi se på hvordan vi fysisk får det tilbake til oss, og om det ligger noe krav på noen av partene når det gjelder utgifter i form av transport eller skade.

– Dernest må vi bruke sakkyndig hjelp når instrumentet er her, for å se hva som må gjøres med flygelet. Jeg innser at det har fått noen år på nakken, og krever en fagmann, sier Aarmo.

Aulaen og flygelet skal trolig innvies på bybursdagen i september.

  • Les også: Savner flygel i toppklasse

Artikkeltags