Ja til flygel – pris: 500.000

ENSTEMMIG: Alle avstemninger var enstemmige i kulturutvlaget onsdag. Nå blir det nytt flygel til Blå Grotte – med ramme på 500.000 kroner.Foto: THomas H. Arntsen

ENSTEMMIG: Alle avstemninger var enstemmige i kulturutvlaget onsdag. Nå blir det nytt flygel til Blå Grotte – med ramme på 500.000 kroner.Foto: THomas H. Arntsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det var et enstemmig kulturutvalg som onsdag kveld avsluttet møtet med å si ja til et flygel til maksimum 500.000 kroner.

DEL

Flygelsaken har nå versert siden begynnelsen av juli, og det har vært jobbet med en løsning som gir både Blå Grotte, Bibliotekets aula og Domkirken gode instrumenter.

Flyttes

Løsningen blir at aulaen overtar Steinwayen fra 2008 til rundt millionen, Blå Grotte får et flygel som ikke skal koste mer enn 500.000 og Domkirken får Bösendorferen som en gave, men må vedlikeholde og reparere instrumentet selv.

Det var svært liten diskusjon rundt innkjøpet. Det ble gitt noen ekstra opplysninger om hvorfor på grunn av klangskifte i Blå Grotte og at det ikke er noen tvil om at Steinwayflygelet i Grotta vil passe godt i aulaen.

Gode råd

Utvalgsleder Camilla S. Eidsvold og kultursjef Ole-Henrik Holøs Pettersen sa det kom gode råd underveis. .

Eidsvold gjorde om litt på punkt to i innstillingen, men det betød bare at rammen på 550.000 kroner ble delt og spesifisert. 500.000 kroner er makssummen før det må over til formannskapet. Derfor ble 500.000 avsatt til flygel, og de resterende 50.000 kronene skal benyttes til transport(er) og stemming(er) av flygelet, avhengig av om det må flyttes mer enn én gang.

  • Les også: Hjelper gjerne kommunen med flygel

Artikkeltags