Gå til sidens hovedinnhold

Burgess fremmer selen med sanger

Artikkelen er over 4 år gammel

Richard Burgess synger og forteller om selen i en keltisk-nordisk sagn-innpakning. Den presenterer han på Naturum på Ekenäs på Syd-Koster.

Den norsk-svenske duoen skal i bygget til Kosterhavet naturreservat spille de tre første dagene i august. Med seg på laget har Burgess Patrik Wingård, en svenske Burgess opptrer mye sammen med, og Wingård er til daglig bosatt i Hamburgsund.

– Han er en sånn multiinstrumentalist, men denne gangen er det keltisk harpe og fløyte han spiller. Jeg har med gitar og nyinnkjøpt concertina, sier Burgess.

«Selens sang» er navnet på forestillingen, og Burgess håper at noen fastboende nordmenn, svensker, øyhoppere eller makrelldorgene båteiere setter av en snau time.

Musikk med prat

– Jeg vet ikke helt om jeg vil kalle det forestilling, mer en slags verbal konsert, men med mest musikk. Vi gjør det enkelt: Jeg forteller om hva publikum skal få høre og setter det i kontekst, og vi henter historier fra Island, Færøyene, Orknøyene, Hebridene og Irland. Det er mange sagn om selen, og ikke minst om «Selchies» (uttales med k). Det er de skapningene som er sel i vannet og menneske på land. Så her er det rom for fantasi for hele familien. men det er neppe de aller yngste barna du tar med deg, mener opphavsmannen.

Mer enn selen

– Hvordan låter så en sel?

– Noen ganger så bjeffer den som en hund, andre ganger kan den nærmest prate som et menneske eller gråte som et barn. Den er spesiell. Den jeg tar utgangspunkt i er grå, tre meter lang og veier 300 kilo. Rammen på øye er den beste, for vi skal indirekte også se på forholdet mellom menneske og naturen i videste forstand, sier onsingen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.