Festivalprogrammerer Rune Halvorsen forteller at det er samarbeidet med Siri og Tom Gottfredsen fra Isegran-tiden som gjorde det enkelt å velge stedet som en lun liten festivalkro. Tore Hovland og Liv Inger Sandhaug skal åpne med noen kjente verk, før folk kan få oppleve litt mer tung musikk i aulaen der arrangøren får bildehjelp fra utstillingen DOK:17.

Klarnietthorde: Inviterer til verdensrekordforsøk i Fredrikstad 

Fredagen byr på frokostkonsert på West End Pub, men også Spillerom og Nocturne (dagtid og kveldstid) på Lilles mat og vinhus.

Spesiell safari

Lørdagen starter og slutter i Gamlebyen. Det er klart for enn meget spesiell reise med kammersafari. Andrew Boyle er cicerone på en bussreise som skal ha musikalske stopp.

– Det starter med flaggheising i forbindelse med «Kongen kommer», og vi avslutter med konserten i Østre Fredrikstad kirke. Men det skal skje mye mer i løpet av 11,5 timer, understreker Halvorsen.

 

I pakken ligger det en reise i deler av fylket:

Fra avgangen i Gamlebyen er første konsert i Kommandantgården på Fredriksten Festning, med det helt nystartede Østfold Serenadeensemble. Det blir lunsjpause med medbrakt eller innkjøpt mat før bussen kjører via Oldtidsveien i Skjeberg til Sarpsborg kirke, og der venter konsert nummer tre i årets Schumann-serie, spilt av Eirik Grøtvedt, Trond Schau og Engegårdkvaretten. Remisen ender opp i Gamlebyen. Her bys det på middag, dessert og kaffe på MajorStuen. Festivalprofil Emil Jonason avrunder kvelden i samspill med pianisten Johan Siberg i kirken.

Rekordforsøket

Søndagen skal ha klarinetthorde på dagtid der målet er å slå svenskenes 132 klarinetter, og mange av dem som deltar skal senere være med til Hydrogenfabrikken for avslutningskonserten med Det Norske Blåseensemble med dirigent Arvid Engegård, Engegårdkvartetten og Emil Jonason. Den utvalgte horden skal være med og spille A.T.L.A. for liten Klarinetthorde (komponert av Jonason).

– Sist jeg hørte, hadde vi passert 60 klarinetter, så jeg er optimist, sier Halvorsen.