Gå til sidens hovedinnhold

Leder musikklag av campinggjester

Artikkelen er over 4 år gammel

Han leder et musikklag med bakgrunn i campinggjester ved Kornsjøbukta. - Vi fant ut at vi ønsket å starte Kornsjøteamet i 2002 og har holdt det gående siden, sier Tore Hanch Simonsen, som fyller 75 år torsdag 24. august.

Jubilanten forteller at musikklaget består av sangere fra åtte ulike menigheter, og at alderen spenner fra ca. 55 til slutten av 70-årene. – I høst har vi allerede sangoppdrag ca. 20 ganger rundt om i fylket, sier korlederen, som har hatt denne oppgaven siden starten.

Han sier at det tar en del tid å forberede denne virksomheten, med øvelser og sangoppdrag. – Men det er akkurat passe for en mann i min alder, legger han smilende til.

Viktig del

Sang og musikk har vært en viktig del av livet hans i alle år. Tore har spilt trekkspill siden han var 14 år, og har spilt mest i Fredrikstad Frikirke, hvor han og kona Elsa har sitt åndelige hjem. I musikkforeningen har han vært aktiv så lenge den eksisterte og de siste 25-30 årene i mannsmusikken, inntil denne ble lagt ned i desember 2015. I tillegg har han deltatt i mannskoret, menighetskoret og unge voksenkoret, samt spilt orgel på gudstjenestene i ca. 35 år.  – Men den oppgaven har vært fordelt på flere, skynder han seg å tilføye.

Dessuten har han og Arne Thorbjørnsen spilt og sunget sammen i mange år.

Jubilanten, som vokste opp på Grønli sammen med den yngre søsteren Eira, startet etter realskolen i jobb hos Politiet. Senere tok han handelsskole og artium på kveldstid, mens han jobbet, var gift og hadde to barn. - Da Politiets bilavdeling og Bilsakkyndige ble slått sammen i 1962 fulgte jeg med over i den nye enheten, og ble der frem til 2004, da jeg gikk av med AFP.

42 år i biltilsynet

Han satt i skranken og betjente publikum, var senere leder for førerkortavdelingen før han igjen jobbet med registrering og saksbehandling vedrørende kjøretøy. – Jeg har også hatt mange hyggelige kollegaer, tilføyer han, som arbeidet i 42 år i Biltilsynet i Fredrikstad.

I Frikirken har han gått ”gradene”, fra søndagsskole, junior, ungdomsgruppe og i menighetens ulike sang og musikkaktiviteter, som allerede nevnt.

Den tjenestevillige karen har vært diakon i menigheten fra 1974, før han gikk inn i eldstetjeneste i perioden 1980-96. Ansvar for andakter på Fjeldberg, søndagsskolelærer og juniorleder ved menighetens utpost på Gressvik hørte også med til hans mange oppgaver. 

Elsa som han giftet seg med i 1969, traff han i Frikirken. – Vi har to flotte døtre: Karianne og Grethe, to kjekke svigersønner og fire flotte barnebarn, som alle bor i nærheten. Familien betyr svært mye for oss, det er et godt samhold og vi stiller opp for hverandre, understreker han, og roser også sin kjære viv.

Reiser

Ekteparet er glad i å reise. – Vi er med på en årlig busstur i Europa, i år ble det Italia, og tar gjerne en tur pr. år til syden, hvor Kreta er det store stedet.

I mange år hadde familien campingvogn på Kornsjø. – Campingliv har gitt stor glede. Og både her og i Fredrikstadmarka har det blitt mange soppturer, legger han til.

I yngre år spilte han bordtennis bedrift. Han legger heller ikke skjul på sin fotballinteresse og følger godt med på norsk fotball, men er også tilhenger av Manchester United.

Frimerker står høyt i kurs. Hans far var postbud, så han fikk interessen ganske tidlig. Men det var først etter han passerte 60 at han tok opp igjen hobbyen. Han samler spesielt på norske frimerker og er medlem av Fredrikstad Filatelistklubb.

Ja-menneske

Han beskriver seg som et ja-menneske og som en tålmodig person.

Kona fyller 70 år senere i år. Hun ble forøvrig pensjonist i fjor, etter mange år på kontor i transportbransjen. - Vi slår sammen dagene og vil ha et selskap utover høsten, sier han.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.