Jørgen fikk prestisjejobb i Sverige

Mye på gang: Jørgen Lund Karlsen elsker å stå på scenen. I 2016 vil han pendle mye mellom Sverige og Norge. arkivfoto:

Mye på gang: Jørgen Lund Karlsen elsker å stå på scenen. I 2016 vil han pendle mye mellom Sverige og Norge. arkivfoto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Jørgen Lund Karlsen er i ferd med å gjøre svenske av seg. I en alder av 22 år har den talentfulle saksofonisten fra Fredrikstad fått fast jobb i Gothenburg Wind Orchestra i Göteborg.

DEL

Første gang FB skrev om Jørgen var i 2004. 12 år senere er han i ferd med å bli en etablert, og attraktiv, musiker med hele Skandinavia som nedslagsfelt.

Skal pendle

– Det var skikkelig digg å få jobb i det anerkjente Göteborg-orkesteret. Over 50 musikere fra hele Europa, de fleste langt eldre enn meg, prøvespilte for jobben. Da var det stort å bli valgt. Det gjorde godt for selvtilliten, sier han.

Fremover vil Jørgen pendle mellom Oslo, Fredrikstad og Göteborg.

Nylig kom han tilbake fra et ukelangt opphold i Mexico. Hva han gjorde der, kan han foreløpig si fint lite om.

– Det er SÅ hemmelig, men vi gjorde en konsertinnspilling som vil bli vist på en norsk tv-kanal i februar, forteller han.

Frederik-nominert

Fra mars til mai blir tilknytningen til Göteborg enda sterkere. I tillegg til jobben i Gothenburg Wind Orchestra, er Jørgen engasjert av orkesteret ved Göteborgs-operaen til å spille under Hamlet-oppsetningen.

Jørgen Lund Karlsen er vant til å vinne priser og konkurranser. I morgen kan han vinne en til. For andre gang er han nominert til Frederik-prisen under Frederik-gallen på City Scene.

Tidligere har han både vunnet «Syng med vårs-prisen» og fått Fredrikstad kommunes kulturstipend.

– Å bli verdsatt i lokalmiljøet betyr mye for meg. Jeg håper selvsagt å vinne, men kan dessverre ikke være til stede på showet. Da er jeg ute på jobb, forklarer han.

Allsidighet preger den unge saksofonisten. Han spiller like gjerne jazz og soul som pop og klassisk musikk.

– Jeg er en hybrid som trives med å spille mye forskjellig musikk. I 2016 kommer jeg til å spille både med Sandra Lyng, OnkelP og de fjerne slektningene, Stråmenn, Silya Nymoen, Stavanger Symfoniorkester, Odd René Andersen, Kork og jazz-funkgruppa Ohio.

Skal spille inn plate

Sistnevnte, som har base i Bergen, var Jørgen med på å starte i 2012.

– Bandet består av seks profesjonelle musikere, derav fire blåsere. Vi har høye ambisjoner og skal snart i gang med å spille inn vår første plate med egen musikk. Går alt etter planen, vil albumet være klar til høsten.

– Du er ikke redd for å brenne lyset i begge ender?

– I grunnen ikke. Jeg elsker dette livet og er mer motivert og sulten enn noen gang. Men ingenting kommer av seg selv. Det ligger sinnssykt mye hard jobbing i bunnen.

– Hvor mye øver du?

– Det avhenger av jobbene jeg får, men jeg spiller saksofon flere timer hver eneste dag.

Artikkeltags