Han er litt smal i øynene, for det har gått unna. Og han er sikker på at det må gjentas. Herr Mohn Pettersen har vært høyt og lavt, og ser at folk vil ha et slikt tilbud.

– Jeg gjorde det litt enklere i fjor. Da hadde jeg 15.000 kroner i hånden, og dro i gang moroa på egen hånd. Nå er det helt andre boller, og det har fungert flott med Litteraturhusets mange rom.

Ikke minst har det vært moro med jam i Joker etter de ordinære konsertene. Folk har ikke gått hjem før tappekrana har blitt stengt og det er blinket med lysene, flirer han.

Ove Alexander Billington (piano), Hermund Nygård (trommer) og Jens Fossum (bass) har vært band, og gjestene har i to dager ramlet inn døra for å være med på moroa.

Les også: Bergman gjestet Glenghuset

Ble igjen

At musikere elsker å spille, fikk han også se med selvsyn. Både David Edge og Håkon Kornstad ble igjen etter sine konserter for å få med seg jamsession. Hermund Nygård er jo trommeslager i The Real Thing, men under jammen overlot han stikkene til Totto Hansen (ansatt på Litteraturhuset), og tok selv hånd om kontrabassen. I Råde kan de mer enn én ting!

Sterke kort

Saksofonist Mohn Pettersen var imponert over Håkon Kornstad som benytter fingerflygel, klarinettmunnstykke på tverrfløyte eller tenorsax. Uttrykkene hans var sterke, og folk satt med tårer i øynene.

– Det var en knallsterk opplevelse. Mannen sto jo alene på scenen, understreker Mohn Pettersen.

Selv tok han plass i Livin' Jazz orchestra, og var med da de samspilte med The Real Thing.

– Det gikk bra. Vi har jo hatt med oss Staffan William-Olsson flere ganger, og dette funket så bra at det blir mer samarbeid, mener kapellmesterren.

Han var fornøyd med publikumsinteressen. Konsertene i Litteraturhuset var veldig godt besøkt, mens det i kirken i Gamlebyen var ledig plass. Arild Andersens sekstett avsluttet med halvfull kirke.