– Jeg kjenner en kar i Oslo som er impresario. Han skal ha Smokie til Målselv fredag 26. mai, men de flyr ikke hjem før søndag 28. mai. Derfor ble det en åpning for oss lørdag 27. mai, og vi takket ja. Vi satser på ståkonsert med sitteplasser på galleriet og bakerst i lokalet. Vi kan da makte rundt 700 gjester, sier salgssjef Rune S. Solberg på Scandic City.

Retrofan

Solberg er en svoren retroband-fan, og liker musikken fra 60- og 70-tallet. I tillegg er han fast gjest på Gressvik summerparty og en stabil søndagsgjest når Kjell Johannessen på Odins Kro serverer middag.

– Vi lar Gressvik få tyvstarte årets festival hos oss, og det er hyggelig at vi kan samarbeide. Petter Johansen og Kjell Johannessen er med og hjelper til når Smokie kommer. Det har vært mange på Gressvik som har etterlyst bandet – nå får de sin sjanse, mener Solberg.

En igjen

Bandet har et originalmedlem igjen fra storhetstiden (bassist Terry Uttley). men selv i 2017 er det fortsatt mange som vil høre bandet som byr på god husmorpop, som klistrelappen kalles. Og alle har vel skreket med til låten om Alice. Og blant de «nye» medlemmene kan du telle fartstid siden 1986.

Engelskmennene var ille svære i siste halvdel av 70-tallet. Gjennomslaget i Norge kom med «If you think you know how to love me» i 1975, og året etter lå bandet på listene i hele 33 uker med storslageren «Living next door to Alice».

Norge er fremdeles ett av de landene som betyr mest for dem, og derfor fortsetter de å komme tilbake hit, for å møte sitt entusiastiske publikum. De har solgt nesten to millioner plater bare i Norge, og med seg i bagasjen har de alle de gode, gamle låtene, samt en del nyere materiale.

Siste skive kom i 2004.