Se hvem som skal spille i byoperetten

Ny Peder: Hans Petter Moen er tilbake i byen for å spille Peder Jeremias i byoperetten.

Ny Peder: Hans Petter Moen er tilbake i byen for å spille Peder Jeremias i byoperetten.

Artikkelen er over 3 år gammel

Det blir gjensyn med Pål Nielsen, Morten Milde, Monica Hjelle og Hege Holmquist, men også et nytt fjes med Hans Petter Moen.

DEL

Det er funnet folk til de fleste roller til Byoperetten «Det hendte i den gamle by» under jubileumsuken til Fredrikstad i september. Det er satt av plass til fire forestillinger:  8., 10., 12. og 15. september. Forestillingen skal spilles i Kommandantgården, og der finnes det to spilleløsninger, avhengig av hvor mange som kommer.

På rollelisten finner du aktører som var med i oppsettingen i 2006  og 2011 – eller var med i begge. Og forestillingen fra 1932 skal nå tas tilbake til operette-terrenget.

Rollene

De som så langt er klare, er Pål Nielsen, Morten Milde, Trond Gudevold, Anne Kristin Elverum, og Hege Holmquist. Morten Milde skal være regissør og sceneinstruktør og spille svigerfar. Pål Nielsen tar seg av rollen som rådmann. Den frodige krovertinnen er Monica Hjelle som også er regiassistent. Trond Gudevold  tar seg av rollen som Grib og Marianne er en kjent rolle for Hege Holmquist.

Merethe Samantha Wiingaard er med som Elsebeth og Ann Kristin Elverum  gjør Harriet von Øhrn.

Fra Askim

Til rollen som Peder Jeremias har ensemblet funnet frem til Askim-mannen Hans Petter Moen (40) fra vokalgruppen Cheezy Keys. Han har deltatt i Melodi Grand Pris, gjort barne-tv med Skrimmel Skrammel, og var sist i Fredrikstad med julekonsert der blant annet Alexander Rybak deltok. Han hoppet også inn for Bjørnar Spydevold i forestillingen «Rutta og gutta» i 2013.

Det nærmer seg også en avgjørelse om rollene som Søren Bådsmann og Tordenskjold. Arrangøren Gamlebyen Opplevelser er meget godt fornøyd med rollelisten.

Artikkeltags