Alle gleder seg til jubileumskonsert på hjemmebane

Klare på hjemmebane: De gleder seg til 9. september (fra venstre) Magnus Grønneberg, Bjørn Halstensen, Marianne Friise Antonsen, Tommy Tokyo, Odd René Andersen og Bjørn Kristiansen. Bak arrangørt Jimmy Olsen som teller billetter. 3.000 er snart solgt.

Klare på hjemmebane: De gleder seg til 9. september (fra venstre) Magnus Grønneberg, Bjørn Halstensen, Marianne Friise Antonsen, Tommy Tokyo, Odd René Andersen og Bjørn Kristiansen. Bak arrangørt Jimmy Olsen som teller billetter. 3.000 er snart solgt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Artistene føler glede og stolthet over muligheten til å være med på jubileumskonserten på Tollboden. 3.000 billetter er solgt, og det tre uker før en eneste tone er sunget eller spilt.

DEL

For Fredrikstad har aldri sett maken til lineup på en konsert av dette formatet. For dette er byens fest til byens innbyggere.

– Ingen bør være nervøse for at det ikke er plass. Vi har i utgangspunktet 6.000 kvadratmeter å ta av, men det kan fort utvides til mye mer. I beste fall skal vi nok makte 10-12.000 sier altmuligmann og billettansvarlig Jimmy Olsen i Gamlebyen Festivaldrift og Fredrikstad Live som står bak det tekniske.

Mye logistikk

Det skal utrolig mye logistikk på plass, men prosjektleder Petter Johannessen i Måneproduksjoner har vært ute en vinternatt før. De rigger opp og ned i løpet av fire dager.

– Det føles godt at kremen av kremen ville være med på laget. Det er moro, og jeg føler litt stolthet over at vi kan hente denne artistlisten i egen by, understreker medarrangør Rune Solberg.

For spillerekkefølgen er satt, og fra klokken 17 til midnatt får du høre Aunt Mary, Marianne Friise Antonsen/Odd René Andersen, Tommy Tokyo og de bipolare og avslutningsvis CC Cowboys.

– Vi har beregnet en drøy time til alle sammen med rigging mellom, og CC Cowboys får litt mer, og starter nok rundt 22.00, forklarer Solberg.

Starter øving

Bjørn Kristiansen er eneste originalmedlem igjen i Aunt Mary som ga ut plate i 2015. Det har ikke blitt så mange konserter, men bandet skal øve til uka, og «Krisa» lover at det blir en blanding av gamle låter publikum vil ha, og selvsagt smakebiter fra nyinnspillingen.

Marianne Friise Antonsen har denne sommeren tatt opp et gammelt vennskap med Odd René Andersen, og de hadde en liten generalprøve med Bjørn Halstensens Orkester under Sildajazz i Haugesund i helgen.

Rolig sommer

– Det føltes ille bra, for jeg har hatt en ganske rolig sommer med bryllup og ferie. Nå blir det litt musikk, og jeg gjør dette med enorm stolthet. For jeg setter pris på en slik gest på hjemmebane. Vi passer nemlig alltid på å fortelle hvor vi kommer fra når vi er utaskjærs, sier artisten som mener det må være over 20 år siden hun og Odd René første gang fant harmonisk samklang.

Odd René har hatt det litt mer travelt. Han har sunget i vannkanten, med piano, gitar og strykekvartett i Skjeberg, og Soul City har vært på langtur.

– Det har stort sett vært noe hver helg i sommer, og det skal bli moro med noe såpass stort på hjemmebane. Jeg får jo være på samme scene som legenden Bjørn Kristiansen, påpeker Andersen.

Bjørn Halstensen har hatt mange jern i ilden, og også testet ut George Michael Tributeshow i sommer pluss mye mer.

– Jeg tror jeg regnet ut at rundt 9.000 er underholdt i sommer, så det er stort, selv for en beskjeden bergenser, humrer mannen bak tangentene.

Stort format

Tommy Tokyo har hatt ferie, men også noen klubbkonserter. Det skal bli flere klubbkonserter med gitar til høsten.

– Det er eneste gangen jeg tar med meg mine gamle musikervenner og gir musikken mer energi. Det er fordelen med et band. Men når jeg er alene kan jeg faktisk stoppe i en sang for å snakke med publikum. Låtene får nok en litt annen vri når jeg er solo. Jeg gir meg selv en annen regi rett og slett. Det skal bli moro å få spille i et større format enn jeg er vant til. Det har vel ikke skjedd siden Øyafestivalen 2008/09, oppsummerer Tommy.

Siste stopp

Magnus Grønneberg og CC Cowboys er vant til store formater. De avslutter sin sommerturné med stopp i Fredrikstad.

– Det er med litt skrekkblandet fryd. Du håper alltid at du har nok energi, for det er noe rart ved å spille på hjemmebane. Jeg liker ikke å stikke meg ut, men er ille glad for å få være med. For det er nok flere enn oss som kunne ønsket seg muligheten i en så flott lineup.

– Jeg ser frem til å spille i nabolaget, og tror at det kan bli en fin ramme, med mye plass under åpen himmel og elven like ved. Dette er jo en hjemmelaget fest. Det er vår fest, for våre innbyggere. En særdeles god idé, spør du meg.

CC Cowboys tar etter 9. september en liten ferie før det blir ti konserter innendørs i landets største byer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken