I 2019 startet Murad jobbjakten, noe som var vanskelig og utfordrende. Likevel klarte han å sikre seg et intervju og senere en jobb som servitør på Divan.

Ikke lenge etter brøt koronapandemien ut og da ble det ikke så mye jobbing. Ett år senere startet han igjen som servitør, og i dag har han mye ansvar på restauranten.

– Jeg tar bestillinger av varer, reklamerer på sosiale medier og passer på at alt er bra og at gjestene er fornøyde, forteller 20-åringen.

Murad jobber på Divan fem dager i uka, to av de dagene har han litt ekstra ansvar – med veiledning fra sjefen sin Osman Batur.

– Hvorfor tror du at sjefen din valgte å gi deg mer ansvar?

– Jeg tror det er fordi vi har en god relasjon, og at han stoler på meg. Vi gjør mye sammen. Alt fra rydding og vasking til bestilling av varer og reklamering, så han vet at jeg kan dette godt, forteller Aydin.

Jobber ofte alene

– Har du planer om å bli leder ved et eget sted i fremtiden?

– Jeg har drømmer og ambisjoner. Akkurat nå vet jeg ikke helt, men jeg synes absolutt at det er stas og moro at man kan få ansvar. Det her er tross alt første steget for meg og jeg føler allerede at jeg utvikler lederegenskaper og arbeidsvilje. Det synes jeg er moro, sier Aydin og smiler.

Som en familie

Han har alltid følt at det er et inkluderende og godt arbeidsmiljø på Divan.

– Vi er ikke kollegaer, vi er mer som en familie, sier han og smiler.

– Jeg gjør alt jeg kan for å passe på kollegaene mine og følge dem opp på en god måte slik at alle skal ha det bra.

– Er du fornøyd med jobben din?

– Jeg er fornøyd og liker meg her veldig godt. Enda mer nå etter at jeg har fått mer ansvar. Selv om det er slitsomt, så er det ikke noe tvil om at jeg gleder meg til å dra på jobb hver eneste dag. Det her er det jeg liker å gjøre.

Imponert over 20-åringen

Daglig leder på Divan og innehaver av Restaurant Bryggekanten, Osman Batur, synes det er fint å gi unge mennesker en sjanse.

– Murad er veldig flink, til tross for at dette er hans aller første jobb. Det er meget imponerende. Vi synes alle det er fint å jobbe med han. Jeg er innom her og ser selv at han håndterer ansvaret godt, forteller han.

– Tror du at Murad vil kunne bli leder over et sted i fremtiden?

– Ja, det er jeg helt sikker på. Han var den rette personen for meg å gi ansvar til, og med det tror jeg han har flere lederegenskaper, skryter han.

– Hvordan går det med restauranten etter at Murad har fått mer ansvar?

– Det går veldig bra her, og det er ingen problemer. Som sagt, Murad er flink, avslutter Batur.