Vi småbulker mer enn noen gang

Økningen i antall parkeringsskader fra 2014 til i dag er på 36 prosent, sier Svein-Arne Kausland. Han er skadedirektør i Tryg forsikring.

Økningen i antall parkeringsskader fra 2014 til i dag er på 36 prosent, sier Svein-Arne Kausland. Han er skadedirektør i Tryg forsikring. Foto:

Av

– Få ting er så irriterende som dette.

DEL

(Tønsbergs Blad)  Økningen i antall parkeringsskader fra 2014 til i dag er på 36 prosent, viser ny statistikk.

– Få ting er så irriterende som når noen har bulket eller ripet opp bilen din og stukket av uten å legge igjen kontaktinformasjon. Den følelsen tror jeg mange har kjent på, og den er ikke god, sier Svein-Arne Kausland, bilskadedirektør i Tryg Forsikring.

Skader for millioner

Forsikringsbransjens tall viser også at det på landsbasis er 160 rygge- og parkeringsskader hver dag, skriver forsikringsselskapet i en pressemelding. Og tallet er økende. Ifølge Tryg koster skadene forsikringsselskapene i Norge 600 millioner kroner årlig.

Om du skulle være så uheldig å finne bilen din bulket på parkeringsplassen, kan det blir dyrt.

– De fleste av oss har opplevd slike bilskader, og det er fortvilende for enhver bileier. Skadene er ofte dyre å fikse, og man må i mange tilfeller bruke egen kaskoforsikring. Dermed får man bonustap, sier Svein-Arne Kausland.

I 2013 innførte Tryg Forsikring «bulkeforsikring» fordi problemet var så utbredt.

– Ferske tall fra oss viser at drøyt 2.000 av våre kunder med bulkeforsikring fikk en slik bilskade i 2016. Hittil i år har 500 kunder med bulkeskadeforsikring meldt skade hos oss. Det er selvsagt mange flere kunder som blir rammet av at motpart stikker av og må bruke vanlig kaskoforsikring, men hvor mange kunder dette rammer har vi dessverre ikke tall på, uttaler Kausland.

Kan bli politianmeldt

Men bilsjefen i Tryg vil også advare dem som stikker av etter å ha bulket eller skrapet opp andres bil.

– Å stikke fra stedet uten å melde fra kan medføre politianmeldelse og i verste fall bøter. Dersom vi får gode beviser på hvem som har skadet bil og stukket av, vil vi alltid anmelde saken til politiet og kreve regress for våre utlegg, sier Svein-Arne Kausland. (ANB)

Artikkeltags