Sensorer er redde for egen sikkerhet

Statens Vegvesen advarer mot trafikkskoler som tar snarveier.

Statens Vegvesen advarer mot trafikkskoler som tar snarveier. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Trafikkskoler drevet av innvandrere er dessverre overrepresentert.

DEL

(Siste) Statens vegvesen har den siste tiden fått flere henvendelser om useriøse trafikkskoler.

– Sjekk om skolen du vil bruke er godkjent før du benytter deg av den. Det sier Rune Granum i Statens vegvesen, region øst til broom.no.

Trafikkskolenes oppgave er å utdanne trygge og gode sjåfører. De fleste er veldig seriøse, noen er litt slurvete mens enkelte ifølge Vegvesenet gir fullstendig blaffen.

– Vi får altfor ofte meldinger fra både publikum og førerprøvesensorer som er svært urovekkende, uttaler Granum. Han leder faggruppen som fører tilsyn med trafikkskolene i Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland.

– Det kan for eksempel dreie seg om skoler som gjentatte ganger har «utdannet» kandidater som ikke er i nærheten av å være klare til å kjøre opp når de kommer til sin oppkjøringstime. Det hender nivået på kandidatene er så dårlig at våre sensorer må avbryte prøven av hensynet til egen og andres sikkerhet. En seriøs trafikklærer vil ikke la slikt skje, sier Granum i en pressemelding.

Mange leter etter den billigste kjøreskolen når de skal ta lappen. Men dette kan bli dyrt i lengden.

– Hvis man ikke får den opplæringen man skal ha, hjelper det ikke at timeprisen er lav. Vi får stadig henvendelser om trafikkskoler som ikke er godkjent og som ikke leverer de tjenestene elevene har betalt for. Vår erfaring er dessverre at trafikkskoler drevet av innvandrere er overrepresentert i denne sammenhengen, sier Rune Granum.

– På vegvesen.no finner du enkelt siden «Finn godkjent trafikkskole». Der kan du sjekke skolen din eller finne en godkjent trafikkskole i nærheten av der du bor. Dersom du ikke ser din skole i vår oversikt, er mitt soleklare råd at du finner deg en ny. Det lønner seg ikke å la seg lure, sier Granum engasjert. (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken