BMW inn i «Ford-familien»

Lars Roll Erichsen (til venstre) er glad for at Frode Hebnes og Bilia Norge har overlatt salget av BMW i Moss og Fredrikstad til Stamsaas Gruppen.

Lars Roll Erichsen (til venstre) er glad for at Frode Hebnes og Bilia Norge har overlatt salget av BMW i Moss og Fredrikstad til Stamsaas Gruppen.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Stamsaas overtar salget av BMW i Moss og Fredrikstad fra Bilia Norge. Samtlige 35 ansatte i Bilia får tilbud om ny arbeidsavtale.

DEL

Stamsaas Holding, der Lars Roll Erichsen er eier og leder, har i dag hånd om salget av Ford i Moss (eller Rygge, for å være helt korrekt), Fredrikstad og Sarpsborg samt Mitsubishi i Sarpsborg.

– Nå innlemmes altså BMW i «Stamsaas-familien». Med de 35 fra Bilia vil Stamsaas Gruppen telle 135 medarbeidere fordelt på fem bilutsalg og verksteder i Østfold, sier Roll Erichsen til Moss Avis.

Prestisje

I dag ligger Stamsaas og Bilia omtrent vegg i vegg i «bilbyen» på Høyda.

– Da var det kanskje greit med en fusjon? Et naturlig valg av partner, så å si?

– Som gruppering har vi i lengre tid sett etter et bilmerke i premium-segmentet. Når vi nå skal selge BMW i tillegg til Ford, får vi full bredde i sortimentet, sier Roll Erichsen.

– Dere ønsket et prestisjemerke, rett og slett?

– Ja, det kan du si. BMW er et sterkt merkenavn og har sine opparbeidede markeder. Dette vil passe perfekt i miksen som Stamsaas leverer, og vi kommer til merke lite til kryssalg fra våre eksisterende merker, sier Stamsaas-sjefen.

Separat

– På hvilken måte vil vi som bilkunder merke forskjell?

– Ikke i særlig grad. Det vil fremdeles være separate show-room og verksteder for Ford og BMW, men vi tar sikte på å optimalisere driften og er klare for å overta og utvikle BMW videre i Østfold med et bredt nett av forhandlere og lokalt eierskap.

– Hvor mye har overtagelsen kostet Stamsaas Gruppen?
– La meg si det slik: Vi føler at vi har betalt litt for mye, mens Bilia nok føler at de har fått litt for lite, humrer Lars Roll Erichsen.

Artikkeltags