Solberg: – Riktig å ikke la seg presse av Ryanair

Statsminister Erna Solberg (H), her flankert av finansminister Siv Jensen (Frp) og kulturminister og Venstre-leder Trine Skei Grande, anklager Ryanair for å øve press på myndigheter for å slippe unna skatter og avgifter. Flypassasjeravgiften var en av Venstres seire i budsjettet for 2016 og Ryanair gjorde deretter alvor av trusselen om å legge ned basen i Rygge.

Statsminister Erna Solberg (H), her flankert av finansminister Siv Jensen (Frp) og kulturminister og Venstre-leder Trine Skei Grande, anklager Ryanair for å øve press på myndigheter for å slippe unna skatter og avgifter. Flypassasjeravgiften var en av Venstres seire i budsjettet for 2016 og Ryanair gjorde deretter alvor av trusselen om å legge ned basen i Rygge. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Statsminister Erna Solberg (H) slår fast at det var riktig å ikke gi etter for presset Ryanair la på regjeringen da flypassasjeravgiften ble innført.

DEL

Ryanair la ned basen på Rygge lufthavn og skyldte på avgiften, men flyselskapets sjef Michael O'Leary sa mandag at årsaken var «trusselen om å bli påtvunget fagforeninger».

– Dette viser at det var riktig av regjeringen å ikke la seg presse da Ryanair kjempet mot flypassasjeravgiften. De er kjent for å utøve press på myndigheter, politikk og forvaltning rundt omkring i Europa for å slippe unna skatter og avgifter. I Norge skal skatte- og avgiftsgrunnlaget være bredt og bidra til det grønne skiftet, sier Solberg i en epost til NTB.

O'Leary sier selskapet nå snakker med fagforeningene og at de vurderer å starte opp basen på Rygge igjen.

– Et organisert og seriøst arbeidsliv er viktig, og det er bra at Ryanair endelig slutter å motarbeide at de ansatte organiserer seg. Hvis det også kan medføre arbeidsplasser på Rygge, er det fint, sier Solberg.

Artikkeltags