Her er en av våre viktigste verdisaker i Østfold, det er MLR, Moss lufthavn Rygge, sin nedleggelse (altså samferdsel) av en da nyetablert flyplass i et tett befolket fylke – rundt 300.000 innbyggere.

Vi hadde, etter lang tid, fått investorer på plass, og flyplassen var et faktum. Vi brukte denne flyplassen – og det var en berikelse – og stor gevinst å kunne sette seg på flyet, etter kun ca. 20 minutters bilkjøring – i motsetning til nærmere to timer – eller vel så det – avhengig av om valget var Gardermoen eller Torp.

I den første tiden kunne man tilby også innenlandsruter. Det ble i det hele tatt mye mindre problematisk, da vi fikk vår egen lille velfungerende flyplass. Noen har de siste årene vært ganske bevegelseshemmet, og har såpass store problemer med flyplasser som Gardermoen at noen må vurdere å holde seg hjemme, i stedet for å kunne dra på en ukes ferie – kanskje én gang i året. Rygge fungerte imidlertid helt optimalt. Flyplassen hadde mange arbeidsplasser som i dag er tapt, og inntekter tapt.

Det er så vi klyper oss i armen hver gang vi kjører forbi denne flyplassen – et spøkelseshus – som nå har ligget der brakk, i flere år.

Det forteller om hva slags politikere vi har i dette landet, og det forteller oss at ikke mange Østfold-politikere ser ut til å kjempe for Østfolds innbyggere (selv om vi nå snakker mer om Viken). Etter vår oppfatning har denne regjeringen gjort mer skade for landet, enn til gagn. Ingen – absolutt ingen – politiske partier finner det tydeligvis viktig nok å løfte denne saken – verken gjennom avisinnlegg eller på sosiale medier (om det da ikke skulle ha gått oss hus forbi). Hvorfor? Dette er vi svært undrende til.

PDK Viken vil fremme denne saken for å få livet tilbake på MLR.