Akkhaphon Sanpan som går på Gressvik ungdomsskole har vært arbeidsukeelev ved Onsøy bibliotek. Her er boktipset hans:

«Samfunnsfiende nummer to» av Anthony Horowitz er bok nummer to i en serie kalt Diamond brothers detective agency. Denne serien er opprinnelig engelsk, men er oversatt til norsk av Henning Hagerup.

Nick er lillebroren til Tim, begge med etternavnet Diamond, derav navnet på detektivbyrået.

Handlingen går som følger: Nick er på skolen når politimestrene Snape og Boyle kommer inn. Grunnen til dette er at de trenger hjelp med å «fakke» en person som styrer så å si hele «dealer»-virksomheten i Europa. De har fanget samfunnsfiende nummer én, Johnny Powers, og vil nå ha tak i hvem denne dealeren er.

Deres eneste sjanse vil være å plassere Nick i fengselet sammen med Johnny. Nick takker selvfølgelig nei, noe som fører til at han havner i fengsel for en forbrytelse han ikke har gjort på en klassetur. Han havner i samme celle som Johnny Powers. Det viser seg at Johnny ikke har planer om å sone noen straff i fengselet, men har andre planer. Men hvordan går det når de trenger hjelp av den klønete broren til Nick når de skal rømme, og hvorfor er en viss gangster ved navn Store-Ed interessert i å få ryddet både Nick og Johnny av banen?