Hvorfor får motorsyklister bråke så mye de vil?

Støyklagen fra Steinar aarum  dreier seg om 16-17-åringer på lette motorsykler (ikke mopeder) og godt voksne folk på merker som Harley eller Ducati.

Støyklagen fra Steinar aarum dreier seg om 16-17-åringer på lette motorsykler (ikke mopeder) og godt voksne folk på merker som Harley eller Ducati. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg synes ingen har rett til å påføre andre dette bråket! skriver Steinar Aarum og sikter til motorsykler som lager veldig støy i sentrum.

DEL

Leserbrev

Jeg bor sentralt i Fredrikstad og synes dette er merkelig. Det gjøres mye i dag for å begrense privatbilismen og støy er en viktig faktor. El-biler elsker vi og de er helt stillegående. I tillegg skrives det mye om støy fra vannskutere som plager folk i skjærgården. Hvorfor er det da greit at en enkelte kan bråke så mye de vil i byen?

Det jeg observerer, er at det som støyer mest ikke er den vanlige biltrafikken, men biler og motorsykler som har satt på eksosanlegg som støyer mer enn lovlig. Dette dreier seg om 16-17-åringer på lette motorsykler (ikke mopeder) og godt voksne folk på merker som Harley eller Ducati. Disse raser rundt i byen i helgene om sommeren og lager et forferdelig leven.

I flere land i EU får man i dag bot eller kjøreforbud for å bråke slik. Hvorfor er det ikke slik her?

Dette har vært uforandret i et par år nå, så det er tydelig at dette ikke har noe fokus verken fra Vegvesenet eller politiet. Derfor lurer jeg på hvorfor det er slik? Er det et hull i lovverket? Har man ikke mulighet til å stoppe dem? Er det kanskje ikke så viktig?

For å undersøke litt stoppet jeg en 17-åring på lett motorsykkel som bråkte noe forferdelig, og han fortalte at han var blitt stoppet flere ganger av politiet, men at de ikke hadde kommenterte støyen. Selv kjørte han med ørepropper for det bråkte så fælt. En gang hadde han blitt bedt om å vise sykkelen hos Biltilsynet, og han demonstrerte da at det tok ca. fem sekunder å sette inn lyddemperen som gjorde at støyen ble borte, og da han kom hjem, tok han den ut.

Hva er da poenget med å be ham vise sykkelen? I flere land i EU får man i dag bot eller kjøreforbud for å bråke slik. Hvorfor er det ikke slik her? Dette er tross alt noe eierne har gjort med viten og vilje så det finnes ingen unnskyldning for dette. Jeg liker å bo i byen men støyen om somrene kan i helgene gå meg på nervene, og jeg synes ingen har rett til å påføre andre dette bråket!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags