Isakstuen ikke med videre til kortlisten for P2 lytternes romanpris

Monica Isakstuen fikk prisen i klassen skjønnlitteratur under årets Brageprisutdeling, men kom ikke videre i P2 lytternes kåring av årets roman.

Monica Isakstuen fikk prisen i klassen skjønnlitteratur under årets Brageprisutdeling, men kom ikke videre i P2 lytternes kåring av årets roman. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hun har vunnet den høythengende Brageprisen for beste skjønnlitteratur i 2016, men er ikke god nok for P2 lytterne.

DEL

Fredrikstadforfatteren Monica Isakstuen har hatt en fin høst. Hun ga ut boken «Vær snill med dyrene» som mottok strålende kritikker. Det hele toppet seg da hun ble nominert til, og vant, Brageprisen i slutten av november. Hun stakk av med prisen for beste skjønnlitteratur.

12 forfattere kom seg inn på langlisten for årets romanpris kåret av P2-lytterne. Isakstuen var i godt selskap av blant annet Tore Renberg, Erling E. Gulbrandsen og Vigdis Hjorth. Sistnevnte ble nominert for sin Hvaler-roman «Arv og miljø».

1. desember ble listen halvert, og kun seks forfattere er med i "finalen". Isakstuen er ikke med videre. Nå er det opp til P2-lytterne, representert av en nøye sammensatt lytterjury, å bestemme hvilken roman de mener er årets beste.

Disse forfatterne kom med på kortlisten: Tore Renberg, Vigdis Hjorth, Nina Lykke, Kyrre Andreassen, Gunstein Bakke og Dag Johan Haugerud.

Artikkeltags