Gå til sidens hovedinnhold

Vi glemmer å sikre bildene

Artikkelen er over 3 år gammel

Én av fem nordmenn tar ikke backup av bildene og videoene sine.

22 prosent har ingen sikkerhetskopi i det hele tatt. Blant dem som faktisk lagrer en kopi av bildene og videoene, er det 29 prosent som kun tar sikkerhetskopi én gang i halvåret, mens 37 prosent gjør det toppen én gang i måneden, viser en YouGov-undersøkelse i samarbeid med Canon.

En del av livet

Vi har aldri fotografert og filmet mer enn vi gjør nå. Hvert eneste øyeblikk dokumenteres – fra det unike til det ordinære. Selv om vi er veldig opptatt av å forevige livene våre, virker det som mange av oss er lite opptatt av å sikre bilder og videoer.

– Alle som har opplevd å miste bildene sine på grunn av at telefonen eller kameraet har blitt frastjålet eller ødelagt, vet hvor forferdelig det er. Du mister en del av livet ditt bare fordi du ikke har orket å ta sikkerhetskopi, sier kommunikasjonsansvarlig Trond Gjertsen i Canon Norge.

Enkle grep

Kun 25 prosent av alle nordmenn tar sikkerhetskopi regelmessig – det vil si én eller flere ganger i uken, viser undersøkelsen. I Sverige og Danmark er dette tallet henholdsvis 15 og 20 prosent. Finland er dårligst med 14 prosent.

– Det er egentlig ikke noen god grunn til at disse tallene er så lave, fordi det finnes så mange enkle måter å ta sikkerhetskopi på. Du kan for eksempel gjøre det direkte fra kameraet via Bluetooth eller i en nettskytjeneste, sier Gjertsen. (ANB)

Kommentarer til denne saken