Da forfatteren, skuespilleren og regissøren Klaus Hagerup døde i 2018, tok et allsidig forfatterskap slutt. Nå har datteren, Hilde Hagerup, skrevet et varmt portrett om faren sin. Ikke ulik boken Klaus Hagerup skrev om moren, Inger Hagerup, Alt er så nær meg (1988).

Klaus Hagerup var en svært folkekjær forfatter. Han skrev bøker for både voksne og barn, og han skrev i mange sjangre. Ungdomsromanene hans om den engstelige gutten Markus Simonsen er elsket og lest av mange, og for Markus og Diana (1994) fikk Klaus Hagerup både Brageprisen og Bokhandlerprisen.

Like fint å jobbe som å danse er skrevet i et forsøk på å holde ham fast. Boken er både et personlig forfatterportrett og en bok om en sorgprosess. Tittelen er lånt fra Klaus Hagerups berømte «Ellinors vise».

Les også Terningkast 5

Anmeldelse: Når alt er ord

Hilde Hagerup (1976) har skrevet flere prisbelønte bøker for barn og ungdom. Bøkene hennes har fått stor oppmerksomhet og er utgitt i en rekke land. For «Bølgebiter» (1998) ble hun tildelt Kulturdepartementets debutantpris, og for «Løvetannsang» (2002) mottok hun Kritikerprisen, Sonja Hagemanns barnebokpris og Skolebibliotekarenes pris. For «Bittet» (2007) ble hun tildelt Kirke- og kulturdepartementets litteraturpris. Sammen med faren Klaus Hagerup har hun skrevet fem bøker i serien «Mesterdetektiv Tim og Co».