Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer storspellemannen fra Arvika

Artikkelen er over 3 år gammel

Tre nestorer i skandinavisk folkemusikk er fredag klare for Trad Session på St.Croix-huset.

Innsendt

I Trad Session har gjennom årene vært flinke til å presentere ungt talent. Flere profilerte unge utøvere innen genren har faktisk hatt sin debut på St.Croix-husets røde kaféscene.

Men tross alt – de gamle er eldst og denne gangen slippes  tre etablerte artister til. Bak bandnavnet Martinnitus Band skjuler det seg nemlig tre nestorer i skandinavisk folkemusikk. Og fredag besøker de St. Croix-huset.

Storspellemannen fra Arvika

Mats Berglund, storspellemannen fra Arvika, er en av pionérene i den svenske folkemusikkrenessansen. Han er en mann med enorme kunnskaper om tradisjonsmusikken i vår del av Norden – grensetraktene mellom Norge og Sverige – og har vært en viktig formidler gjennom sin virksomhet som utøver og kursholder.

Leiv Solberg er mest kjent for allmennheten som folkemusikkens stemme i NRK. I mange år har han formidlet norsk og utenlandsk folkemusikk både på radio og på TV. Men Leiv er i tillegg svært aktiv som plateprodusent og musiker, ikke minst som gitarist, men en rekke utgivelser på samvittigheten.

Bildeserie

Nordsjøjul på St. Croixhuset med Trad Session

 

Slåtter fra Østfold

Tellef Kvifte er professor i folkemusikk ved Høgskolen i Sørøst-Norge og en utøvende musiker innen folkemusikk, jazz og elektronika. Han har spilt med band som Slinkombas, Chateau Neuf Spellemannslag og Luckyloop.

Til sammen er disse tre på ulike vis blant de viktigste formidlere av folkemusikk i sin generasjon. Nå har de funnet sammen med et program av «grensemusikk» der slåtter fra Østfold er godt representert. Vi kan love en aften med sjarme, lun humor og stor virtuositet.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.