Sara og Byron lovet Christmas Joy n’ Soul og det fikk publikum

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

På Litteraturhuset lørdag kveld ble et fullsatt lokale med publikum i alderen 20 til 80 år med på en musikalsk reise gjennom tidenes mest kjente juleklassikere sammen med Sara Hadjian og Byron Williams.

DEL

Fra Byrons åpning av julekonserten med Driving Home for Christmas og at vi alle ønsker å komme hjem til jul, til deretter å høre noen av de kjente juleklassikerne som vi ble lovet: «White christmas», «Have yourself a merry liltle christmas», «Silver bells» , «Nat King Cole`s The christmas song» og «I`ll be home for christmas» for å nevne noen av de.

Det ble soul, jazz og «Its the most wonderful time of the year» i ekte amerikansk storband versjon.

Les også: Om Jesus blei fødd på Traramoen

Afrikanske rytmer

The Drummer Boy fremførte Byron sin versjon med helt spesielle afrikanske rytmer. Der budskapet handler om gutten som ikke hadde råd å kjøpe gave til Jesusbarnet, så ham ønsket å gi lyden av trommene han spilte. Rapartisten Greg Olvier gjestet også konserten og medvirket med rap i denne herlige afrikansk inspirerte versjonen.

Det ble soul, jazz og «Its the most wonderful time of the year» i ekte amerikansk storband versjon.

Sara Hadjian sang vakkert den nydelige sangen av Amy Grant, «Breath of Heaven», og det ble en svært stemningsfull atmosfære, senere fikk vi høre en herlig jazzet versjon av Winther Wonderland. Mariah Careys; «All I want for Christmas» svingte også flott fremført sammen med Julie Kjenne, Marie Swahn Marthinsen og Andrea Moksnes.

Christmas Joy Choir

Christmas Joy Choir Foto:

Klassikerne kom på rekke og rad og dyktige musikere under ledelse av Jan Hole, gjorde opplevelsen fullkommen.

Les også: Ingen jul uten kjærlighet og musikk

Ble mer gospel

O’Holy Night ble fremført i en vakker musikalsk versjon på saksofon av den talentfulle amerikanske Terry Bone som også hadde med seg seks andre instrumenter på scenen og spilte alt fra fløyte til kornett.

Byrons versjon av «This Christmas» av Donny Hathaway fra 1970 ble fremført av Byron med en soulstemme som overgår de fleste.

Etter fjorårets julekonsertsuksess ønsket publikum mer gospel og gospel fikk de.

Les også: Å, nå er det jul(ing) igjen

Ungdomskor var med

Sara og Byron hadde med seg det engasjerte og dyktige koret Christmas Joy Choir bestående av 15 ungdommer i alderen 8–17 år og er ledet av Inger Marie Moksnes. De koret med på flere av sangene og sang gospel som om de har gjort det hele livet. De øver kun noen måneder i forkant av konserten hvert og er håndplukket av Sara og Byron.

Byron minte oss også på at julen ikke bare er gaver og god mat, det er godbitene vi har fått ved siden av. Jesus is the Reason av Kirk Franklin og Soul Holiday fra filmen Precious hørte vi også i fjor, og det svingte virkelig når Byron viser oss hva afroamerikansk gospel handler om.

Sara Hadjian med korjentene: Marie, Julie og Andrea

Sara Hadjian med korjentene: Marie, Julie og Andrea Foto:

Finalesangen var en medley satt sammen av de høytidelige jule salmene: «Joy to the world» og «Hark the herald angels sing», samt gospelsangen «Go, tell it on the mountain». Disse ble fremført av de talentfulle ungdommene Julie Kjenne og Andrea Moksnes og Byron. Sammen med koret og bandet løftet nesten taket seg og publikum klappet og danset av begeistring.

Nå er det tradisjon

Sara og Byron takket til slutt for at så mange hadde vært med de denne kvelden, og ønsker velkommen tilbake neste år.

De gleder seg over å ha tilført Fredrikstad en ny tradisjon som startet året før. På vei ut av døren kunne flere av et svært fornøyd publikum fortelle at de endelig fikk julestemningen de ventet på.

PS! Birgitte Williams, som har skrevet innlegget, er gift med Byron Williams

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags