Vidar Sandbeck-aften med Alexander Hermansen, Synne Holm og Fredrikstad Trekkspillklubb

Alexander Hermansen og Synne Holm øver på «Du Johan, du Johan, je gømme itte det». 23. oktober kan du oppleve dem på Gressvik.

Alexander Hermansen og Synne Holm øver på «Du Johan, du Johan, je gømme itte det». 23. oktober kan du oppleve dem på Gressvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Visesangeren, forfatteren og komponisten Vidar Sandbeck ville fylt hundre år i år. Fredrikstad Trekkspillklubb øver nå frem mot hyggeaften 23. oktober der temaet er Sandbecks liv og musikk.

DEL

Innsendt 

Sandbeck er mannen bak store slagere som «Pengegaloppen», «Bildilla» og «Ola Torader». Hedmarkingen var både visesanger, visedikter og forfatter.

Trekkspillklubben har fått med seg Alexander Hermansen og Synne Holm som solister. De vil fremføre sanger både hver for seg og sammen.

Alexander Hermansen trenger neppe noen nærmere presentasjon. Han er både musiker, skuespiller, komponist og tekstforfatter og har alltid mange jern i ilden. Det er bare å nevne CornelisCabaret, Nissenatt, Hermanz, og kirkekonserter.

Konsentrerte medlemmer i  Fredrikstad Trekkspillklubb øver til tirsdagens konsert.

Konsentrerte medlemmer i Fredrikstad Trekkspillklubb øver til tirsdagens konsert. Foto:

Synne Holm er en ung dame fra Sarpsborg. På tross av sin unge alder har hun lang erfaring som sanger, men også som skuespiller. Både som barn og voksen har hun flere ganger spilt i Spooki. Hun er allsidig som sanger og har sitt eget jazzorkester «Synne Holm Quintet». I fjor høst var hun solist med trekkspillklubben og gjorde en flott jobb da vi hadde Vera Lynn som tema.

Øvelse gjør mester gjelder også for  Fredrikstad Trekkspillklubb.

Øvelse gjør mester gjelder også for Fredrikstad Trekkspillklubb. Foto:

Vidar Sandbeck er ansvarlig for rundt 400 tekster og melodier, så det er mye å velge i, men det blir gjenhør med mange kjente slagere, og kanskje noen litt mer ukjente.

Både «Pengegaloppen», «Bildilla» og «Ola Torader» står på spillelisten til Fredrikstad Trekkspillklubb.

Både «Pengegaloppen», «Bildilla» og «Ola Torader» står på spillelisten til Fredrikstad Trekkspillklubb. Foto:

Sandbeck fremførte de fleste visene sine selv, men han laget også tekster og melodier til andre kjente artister som Wenche Myhre og Dizzie Tunes.

Ikke bare trekkspill - komp er også viktig.

Ikke bare trekkspill - komp er også viktig. Foto:

Det blir muntre og morsomme tekster, men også noen mer alvorlige, og publikum får også være med på allsang. Arrangementet finner sted på Røde Kors-huset Gressvik tirsdag 23. oktober.

Viktig å holde både takt og rytme

Viktig å holde både takt og rytme Foto:

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags