Erik Bye-aften med Bjørnar Spydevold og Fredrikstad trekkspillklubb

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtPå Røde Kors-huset i Gressvik øver trekkspillklubben for tiden ivrig sammen med Bjørnar Spydevold på programmet til klubbens neste hyggeaften 6. mars.

Trekkspillklubben arrangerer nemlig hyggeaftener fire ganger i året og har ofte et musikalsk tema for underholdningen. Denne gangen er det Erik Byes musikk som står i fokus. Her blir det i hovedsak tekster av Erik Bye, også noen låter med andres tekster, men der sangene gjerne er blitt kjente gjennom Erik Byes tolkninger.

Konsentrert øving

Konsentrert øving Foto:

Publikum vil få høre mange kjente og kanskje noen mindre kjente melodier, men her er selvsagt tekstene en vesentlig del av helheten. Klubben er derfor veldig fornøyd med å ha fått Bjørnar Spydevold til å være solist sammen med orkesteret. Bjørnar er godt kjent for de aller fleste i Østfold gjennom alt fra fremføring av sanger i begravelser til skuespiller og sanger i Båthusrevyen. Sammen med Kari Stokke har han underholdt på diverse steder. I denne sammenheng tolker han Erik Byes sarte viser som «Blå salme» og sanger med mer sjøsprøyt som «Skomværvalsen» på en utmerket måte. Programmet inneholder også litt instrumental trekkspillmusikk, og publikum skal også få være med på litt allsang.

Erik Bye er mer aktuell enn på lenge takket være biografien som kom i 2017. Mange fikk sikkert boka som julegave, andre har kjøpt og lest den. Men selv om det er spennende å lese om hans allsidige liv, er en del av livet hans visene, sangene og hans måte å fremføre dem på.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags