Great Gospel i Fredrikstad Domkirke

Reflex har vært blant Skandinavias ledende gospelkor i en årrekke og har en lang rekke albumutgivelser bak seg. Nå kommer de til Fredrikstad.

Reflex har vært blant Skandinavias ledende gospelkor i en årrekke og har en lang rekke albumutgivelser bak seg. Nå kommer de til Fredrikstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

120 sangere og musikere står på scenen når «Great Gospel» arrangeres i Domkirken 1. april.

DEL

«Great Gospel» presenterer en stor bredde av gospelsanger fra hele gospelhistorien; fra tradisjonsgospelen i New Orleans til moderne urban gospel fra 2000-tallet.

Tammie Gibson fra Los Angeles har gjestet Norge flere ganger tidligere. Først som en av solistene i gruppen til Andraé Crouch og senere flere ganger som soloartist. Hun arbeider for tiden med et nytt soloalbum i samarbeid med bl.a. Stevie Wonder.

T.C. Hawkins fra New Orleans må nærmest betraktes som «norgesvenn» etter sine mange opptredener her på berget, ofte i samarbeid med Ytre Suløens Jassensemble og koret SKRUK. T.C. er utøver av tradisjonell gospel fra New Orleans og har klassikere som «Just A Closer Walk With Thee» og «Down By The Riverside» på repertoaret.

Reflex har vært blant Skandinavias ledende gospelkor i en årrekke og har en lang rekke albumutgivelser bak seg. Koret er svært aktivt og turnerer over hele Europa.

The YMCA Oslo Community Choir består av 70 erfarne sangere. I 2015 spilte de inn advents Cd-en «Stjerneskinn» i samarbeid med Reflex. Koret har turnert i Sør-Afrika og USA og sommeren 2016 var de det første skandinaviske gospelkor som holdt konserter i Montenegro.

Fredrikstad Community Gospel Choir ble startet høsten 2014. Koret består av 45 sangere og har fått en stor tilhengerskare i Østfold etter sine konserter i distriktet.

Martin Alfsen er en pioner innen norsk gospel som kordirigent, sangskriver og musikkprodusent. Han har satt sammen «Great Gospel» programmet i samarbeid med artistene og er også konsertens konferansier.

På konserten i Domkirken får vi oppleve korene både hver for seg og sammen. De backer også de amerikanske soloartistene sammen med et solid band av toppmusikere. Til sammen blir det 120 sangere og musikere på scenen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags