Gå til sidens hovedinnhold

– Nå kan du synge med Rein Alexander

Artikkelen er over 4 år gammel

Den nyskrevne musikalen om Hans Nielsen Hauge trenger sangsterke frivillige til sitt ensemble.

Den nyskrevne musikalen om Hans Nielsen Hauge trenger sangsterke frivillige til sitt ensemble.

Tittelrollen som Hauge bekles av Erik Wenberg Jacobsen, tidligere Jean Valjean i Les Misérables på Oslo Nye Teater i 2009.

Rollen som Hauges hovedmotstander Prestens spilles av Rein Alexander og Heidi Ruud Ellingsen ikler seg rollen som den litt mystiske karakteren Følgesvennen.

Får egne replikker

Fakta

  • Historikere som Karsten Alnæs og Berge Furre har karakterisert Hauge som en av de mest betydningsfulle personer i norsk historie. Denne bondesønnen fra Rolvsøy i Østfold steg for alvor inn i begivenhetenes lys etter åndsopplevelsen i 1796. Da satte han i gang en unik virksomhet som samfunnsbygger, vekkelsespredikant og gründer som har satt dype spor etter seg. I tillegg predikantvirksomheten etablerte han et stort antall bedrifter, hadde en imponerende bokproduksjon og var en av Norges mest leste forfattere på sin tid.
  • Forestillingen har tenkt til å å sette fokus på arven etter Hauge og betydningen han har hatt for de normer, verdier og tankesett vi lever under i dag. Den er skrevet og iscenesettes av Kulturværste ved Hans-P. Thøgersen (manus), Svein Gundersen (musikk) og Ole-Hermann Gudim Lundberg (regi). Den produseres i samarbeid med Østfold Kulturutvikling. Det spilles seks forestillinger i tidsrommet 17 – 27. august.

Kulturværste driver og fyller opp sitt ensemble til forestillingen, men har fortsatt noen ledige plasser. De søker etter ungdommer i alder 16- 20 år og voksne i alle aldre og av begge kjønn. Disse skal spille folk i bygda, Haugianere, kritikere av Hauge, soldater, konfirmanter med mer, og er med på fellesnumre. En del vil også få egne replikker.

Det trengs i utgangspunktet ikke noe skuespillererfaring, men det vektlegges basis sangkvaliteter. Så har du vært i kor og lenge har hatt lyst til å ta steget ut på scenen, så er dette muligheten. De som melder seg blir innkalt til en liten opptaksprøve hvor man synger en sang man behersker fra før.

Øves på ettermiddager

Det øves på ettermiddager og helger et par uker i juni frem til Sankthans hvor produksjonen tar ferie. Så er det en innspurt fra 1. august og frem til premièren den 17. august. Også her tas ettermiddager og helger i bruk. Men dette kan fint kombineres med jobb. Selve utlysningsteksten finnes på nettsidene til Kulturværste eller på Haugemusikalens Facebook-sider.


 

Kommentarer til denne saken