Fredrikstadungane fyller ti år i år. Martin Bunes Karlsen har vært med i  barne- og ungdsomteateret siden starten

- Hvis du fortsatt husker det: Hva var det som fikk deg til å begynne?

- Jeg ville prøve noe nytt. Spilte fotball, men hadde så mye energi og fritid og teater hørtes morsomt ut.

– Stresset er verst

- Hvilken rolle husker du best fra disse årene?

- Det må nok være rollen som Gepetto i Pinocchio.

- Hva er det beste med å spille teater?

- Det beste med å spille teater er vel egentlig at man kan slippe seg litt løs, gå vekk fra den personen og det livet du har å gå inn i en helt annen rolle. Man kan være kreativ å jobbe med en rollefigur å sette et personlig preg på det.

- Og det verste?

- Det verste er det stresset før en premiere. Det skjer så mye de siste ukene og ting går litt i hverandre og det er lett å glemme hva man skal si og gjøre.

Døpte gutta i do

- Har du noen gode historier fra årene i Fredrikstadungane, som du kan fortelle?

Bildeserie

FredrikstadUngane fremførte Oliver Twist

 

- I løpet av ti år er det mye som skjer og har mange gode og noen ikke fult så gode historier, men husker spesielt året vi spilte Aladdin og hadde med oss Kim Daniel Sannes. Vi delte HC-doen på båthuset når vi skifta. Vi hadde det veldig gøy når vi sto inne på et trangt toalett og skifta.

Jeg og Tor Marius hadde også en greie om at når det kom en ny gutt inn i gruppa så måtte vi døpe han på det toalettet. En utrolig morsom greie.

- Har du en drømmerolle du gjerne vil spille?

- Alle skuespillere har vel en drømmerolle de vil spille, men for min del handler det mer om å ta den rollen jeg får å gjøre den om til en drømmerolle.

PS!Denne er skrevet på «min kultur». Legg inn din egen artikkel enkelt her – så vil den bli vurdert publisert på nett og i papiravisen.