Ministeren om skattekammeret i Fredrikstad: – Dette er kjempeviktig

SKATTKAMMERET: Barne-og familieminister Ida Lindtveit Røse tok turen til Fredrikstad og Kirkens Bymisjon på tirsdag. – Vi har pratet om utviklingen av utlånssentralene våre, finansieringsordninger, viktigheten av å ha et godt tilbud og nytt utstyr av god kvalitet, forteller leder i Kirkens Bymisjon Østfold, Per Christian Skauen. FRA VENSTRE: Jonas Karlsen, Amir Mrakovic, Lasse Imrik, Ida Lindtveit Røse, Fabian Andersen, Tage Pettersen, Per Christian Skauen, Lino Lubiana.

SKATTKAMMERET: Barne-og familieminister Ida Lindtveit Røse tok turen til Fredrikstad og Kirkens Bymisjon på tirsdag. – Vi har pratet om utviklingen av utlånssentralene våre, finansieringsordninger, viktigheten av å ha et godt tilbud og nytt utstyr av god kvalitet, forteller leder i Kirkens Bymisjon Østfold, Per Christian Skauen. FRA VENSTRE: Jonas Karlsen, Amir Mrakovic, Lasse Imrik, Ida Lindtveit Røse, Fabian Andersen, Tage Pettersen, Per Christian Skauen, Lino Lubiana. Foto:

Tirsdag var barne- og familieminister Ida Lindtveit Røse i Fredrikstad for å besøke Kirkens Bymisjons Skattkammer. – Støtteordninger til denne typen utlånssentraler er viktig, sier hun.

DEL

På togstasjonen ligger Skattkammeret hvor man gratis kan låne sports- og friluftsutstyr – som blant annet skøyter, ski, telt og kanoer.

Formålet med ordningen er at alle barn og unge skal ha tilgang til aktiviteter, og at hvem som helst kan komme og låne utstyr.

Tidligere i sommer fikk Kirkens Bymisjon 170.000 kroner ekstra i støtte fra kultur- og miljøutvalget i kommunen til innkjøp av mer sommerutstyr til utlån i Skattkammeret.

Tirsdag ettermiddag fikk de besøk av barne- og likestillingsminister Ida Lindtveit Røse.

Viktig post

– Det er kjempebra at det finnes slike utlånssentraler rundt omkring i landet, som gjør det lett for barnefamilier og ungdommer som ønsker å være i aktivitet – uten at man trenger å bruke masse penger på å kjøpe nytt utstyr hele tiden, sier Røse til Fredriksstad Blad.

Barne- og familieministeren rakk å få en omvisning i lokalene,  og en prat med de ansatte i Kirkens Bymisjon.

Barne- og familieministeren rakk å få en omvisning i lokalene, og en prat med de ansatte i Kirkens Bymisjon. Foto:


– Hva betyr det for barn og unge å kunne ha et slikt sted å gå til?

– Å få barn og unge ut i aktivitet er kjempeviktig. Også det å kunne gi alle like muligheter til å være med på ulike aktiviteter. Det har utrolig stor betyding, særlig denne sommeren, som for de aller fleste har blitt veldig annerledes enn det man trodde før mars.

I 2020 mottok Kirkens Bymisjon i Østfold 650.000 kroner i midler fra nasjonal tilskuddsordning. Barne- og familieministeren mener at støtteordninger til denne typen utlånssentraler er viktig.

– Skattkammeret er et spleiselag, og det er godt samarbeid som gjelder. Støtteordninger er viktig, men også støtten de får fra privat næringsliv og kommunen.

– Pleier å være her ofte

Jonas Karlsen (14) er en av dem som bruker å benytte seg av Skattkammeret.

– Jeg pleier å være her ofte. I vinter stod både broren min og jeg på skøyter og koste oss. Det er veldig fint at jeg kan komme til et så fint sted og låne utstyr. Det er et bra tilbud, og jeg synes det er en fin løsning, forteller han

.

FORNØYD MED TILBUDET: Jonas Karlsen (14) besøker ofte Skattkammeret for å låne utstyr. Her i prat med Ida Lindtveit Røse.

FORNØYD MED TILBUDET: Jonas Karlsen (14) besøker ofte Skattkammeret for å låne utstyr. Her i prat med Ida Lindtveit Røse. Foto:

Utvidet åpningstidene i juli

Leder i Kirkens Bymisjon Østfold, Per Christian Skauen, forteller at de merker en økning av folk som besøker utlånsentralen ved togstasjonen.

– Dette er første året vi holder åpent på sommeren, og omtrent alt har vært utlånt av telt og soveposer. Så det er tydelig at det er veldig mange som skal på tur nå.

Det ekstra til skuddet som Skattkammeret fikk tidligere i sommer, gjorde det mulig for dem å utvide åpningstidene gjennom hele juli.

– Vi er som alt annet avhengig av forutsigbar finansiering. Det var viktig for oss å understreke for beslutningsmyndigheter og statsråd her i dag – at vi er avhengig av tilskudd for å kunne drive et godt tilbud, avslutter Skauen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken