– Jeg tror ikke de kunne bruke de første opptakene av meg. Jeg var så nervøs at jeg dirret, sier Mina Fuglesteg Dale (17).

Budsjett på 100 millioner

«Nattens arvinger» tar for seg fem vampyrklaner på 1800-tallet som trues av både jegere og Dracula selv.

«Nattens arvinger» er et samarbeid mellom NRK, tyske NDR og nederlandske AVROTROS. TV-serien er også solgt til Finland og Danmark.

Det har blitt spilt inn 26 episoder som fordeles utover to sesonger. Budsjettet er på drøye 100 millioner kroner.

LES OGSÅ: Provinsen bidrar i nok en stor TV-satsing: – Det er viktig for oss

Fuglesteg Dale er en av fem norske skuespillere i vampyrserien.

– Det har vært kjempegøy. Jeg har møtt veldig mange mennesker fra ulike land med helt forskjellige bakgrunner. Og så har jeg reist jeg utrolig mye.

Flyskam

Opptakene ble nemlig gjort i blant annet Latvia, Kroatia og Litauen. Selve innspillingen tok ni måneder.

– Jeg har brukt opp CO₂-kvoten min. Det har vært så mye frem og tilbake, for bare noen få dager. Jeg har blitt veldig vant til flyplasser.

– Kjenner du på «flyskammen»?

– Jeg kjenner sterkt på den flyskammen. Greta Thunberg ble kjent på feil tidspunkt med tanke på hvor lite miljøvennlig jeg har vært i det siste, sier hun lattermildt.

  • Se trailer på «Nattens arvinger» – saken fortsetter under:

På kanten til slem

Fuglesteg Dale spiller «Fanny» som tilhører den norske vampyrslekten «Dracas». Karakteren er ikke spesielt hyggelig – på kanten til slem.

– Jeg vil beskrive henne som veldig passiv-aggressiv, en typisk «bitchy» tenåring, mener østfoldingen.

– Var det en utfordring å spille «bitch»?

– Det blir litt feil hvis jeg sier at det kommer naturlig. Hehe. Men jeg liker å ha de litt ekstreme rollene. Jeg synes nesten at det kan være vanskeligere å spille helt «vanlig». Det har vært veldig gøy å få lov til å være litt «bitchy».

Stor overgang

Skuespilleren har bakgrunn fra barne- og ungdomsteateret Vindeleka barne- og ungdomsteater. «Nattens arvinger» ble hennes første møte med en stor tv-produksjon.

– Det var helt annerledes og en veldig en rar opplevelse. Du har ett forsøk på en teaterscene – men her får du lov til å gjøre det flere ganger og få det perfeksjonert.

– Jeg måtte bli vant til det. De første dagene var jeg sånn; «tenk om de har gjort en feil og at jeg egentlig ikke skal være her».

– Den klassiske frykten for å bli avslørt?

– Ja! Jeg hadde den frykten for å bli avslørt. Det som var overraskende, var at det var mange erfarne skuespillere som var akkurat like usikre.

– Kjenner du på prestasjonsangst?

– Du kan få prestasjonsangst når du har så mange kameraer rettet mot deg. Det var vanskelig når du føler at du ikke har gjort det bra – og helt fantastisk når du føler at du har gjort det bra. Det er et liv med adrenalin!

Her kan du se «Nattens Arvinger»

LES OGSÅ: Jakob Amadeus (16) fra Gressvik er med i Viaplays nye actionthriller