Asylbarna stiller ut keramikk på Østfold kunstsenter

Barn og unge asylsøkere i alder åtte til 18 år på mottakene Mysebu, Hobøl og Råde i Østfold, har en dag i uken på hvert mottak siden april, fått tre timers keramikk-kurs. Resultatet ser du på Østfold kunstsenter.

Barn og unge asylsøkere i alder åtte til 18 år på mottakene Mysebu, Hobøl og Råde i Østfold, har en dag i uken på hvert mottak siden april, fått tre timers keramikk-kurs. Resultatet ser du på Østfold kunstsenter. Foto:

Av

Østfold kunstsenter viser keramikkutstillingen « Språk av leire» laget av barn og unge asylsøkere på mottak i Østfold. 

DEL

INNSENDT 

Keramiker Wisam Alsamad med assistanse av datter og sønn, Zahra og Ali Alsamad, har holdt keramikk-kurs på tre asylmottak våren og sommeren 2019. Noen av resultatene vises i formidlingsrommet i Østfold kunstsenter frem til 18. august.

Barn og unge asylsøkere i alder åtte til 18 år på mottakene Mysebu, Hobøl og Råde i Østfold, har en dag i uken på hvert mottak siden april, fått tre timers keramikk-kurs med kyndig veiledning av keramiker Wisam Alsamad med assistanse av Zahra og Ali Alsamad.

Asylbarna har prøvd seg på mange forskjellige teknikker, som dreiing, pølseteknikk, marmorering av leire og glasurer.

Østfold kunstsenter viser nå keramikkutstillingen «Språk av leire» laget av barn og unge asylsøkere på mottak i Østfold. 

Østfold kunstsenter viser nå keramikkutstillingen «Språk av leire» laget av barn og unge asylsøkere på mottak i Østfold.  Foto:

Inspirasjonen og utgangspunktet har vært helleristninger. De ferdige arbeidene i alt sitt mangfold vises nå i formidlingsrommet i Østfold kunstsenter.

Asylbarna har prøvd seg på mange forskjellige teknikker, som dreiing, pølseteknikk, marmorering av leire og glasurer. Inspirasjonen og utgangspunktet har vært helleristninger.

Asylbarna har prøvd seg på mange forskjellige teknikker, som dreiing, pølseteknikk, marmorering av leire og glasurer. Inspirasjonen og utgangspunktet har vært helleristninger. Foto:

Wisam Alsamad kom fra Bagdad, Irak, til Norge i 2008 med sin kone og fire barn. De bodde selv på forskjellige asylmottak før de fikk bosettelsestillatelse i Mysen. De er nå bosatt i Askim. Wisam Alsamad er medlem av Norske Kunsthåndverkere.

PS! Østfold kunstsenter er åpent fra onsdag til søndag

Artikkeltags