Se hvilke artister som kommer til sommerens gratiskonserter i Gamlebyen

Også i år kommer Marian Aas Hansen til sommerkonsert i Østre Fredrikstad kirke.

Også i år kommer Marian Aas Hansen til sommerkonsert i Østre Fredrikstad kirke. Foto:

Av

Det er igjen tid for sommerkonserter i kirken i Gamlebyen. I år er det satt opp elleve konserter – den første er allerede tirsdag 11. juni.

DEL

InnsendtI år kan vi tilby et meget spennende e program med navn som Odd Rene Andersen, Heidi Gjermundsen Broch, Marian Aas Hansen og Trond Granlund. Sammen med Bjørnar Spydevold, Cathrine Iversen, Madeleine Ossum, Vestbygda blandakor og mye annet tror vi disse konsertene vil treffe et stort publikum! 
 

Holdt på i over 40 år

Konsertene finner sted på tirsdager og har gratis inngang. Vi er likevel glad for en gave ved utgang til dekning av utgifter.
Sommerkonsertene i Østre Fredrikstad kirke har en over 40 år lang tradisjon. Konsertene hadde ved oppstart en rent kirkemusikalsk profil. Etter hvert har profilen blitt mer folkelig, og konsertene har blitt et velkjent og kjært tilbud i Fredrikstads kulturliv. I 2018 ble det innledet samarbeid om konsertene med Rygge menighet.

Ble nominert til FBs kulturpris

Det er hovedsakelig lokale artister som gir konserter, men også nasjonale navn som Anita Skorgan, Helene Bøksle, Heidi Gjermundsen Broch med flere har medvirket. Konsertene har gratis inngang med gave ved utgang.

I 2018 hadde de 16 konsertene i Østre Fredrikstad og Rygge kirker mer enn 3.700 publikummere! Som en stor verdsettelse av tilbudet ble sommerkonsertene i januar nominert til Fredrikstad Blads kulturpris «Publikumsfavoritten».

Sommerkonsertene i Østre Fredrikstad kirke har en over 40 år lang tradisjon, skriver domkantor Dagfinn Klausen i denne teksten.

Sommerkonsertene i Østre Fredrikstad kirke har en over 40 år lang tradisjon, skriver domkantor Dagfinn Klausen i denne teksten. Foto:

Disse kommer:

11. juni: Vestbygda Blandakor, Sofie Bjerketvedt, Håkon Oftung.

18. juni: Heidi Gjermundsen Broch, Terje Norum
25. juni: Cathrine Iversen, Niklas Arnesen, Dagfinn Klausen
2. juli: Signe Sannem Lund, Møklegård, Lundestad
9. juli: Gabriel Elfberg, Hans Ole Sponberg
23. juli: Odd Rene Andersen og musikere
30. juli: Maria Mohn, Kim Wigaard, Madeleine Ossum, Dagfinn Klausen
6. august: Marian Aas Hansen, Dagfinn Klausen
11. august: Birgitte Stærnes og cellist.
13. august: Trond Granlund, Terje Norum

20. august: Bjørnar Spydevold, Terje, Dagfinn Klausen

Sommerkonsertene i Østre Fredrikstad kirke

Det er ikke dagligdags at det er kø av folk som vil inn i kirken, men hver sommer står publikum og venter på at dørene skal åpne i Østre Fredrikstad kirke. Domkantor Dagfinn Klausen og menigheten inviterer til sommerkonserter med høy musikalsk kvalitet, en blanding av riks- og lokalartister, med gratis inngang.

I 2018 var det igjen publikumsrekord: 2.700 personer fordelt på ni konserter. I 2017, som også var et rekordår, var 2.400 publikummere på konsert.

Kirkekonsertene som arrangeres hver sommer i festningsbyen, som regel på tirsdagskvelder, kan med rette kalles en tradisjon. Det ble startet opp på slutten av 1960-tallet av daværende organist, Asbjørn Myrås.

Artikkeltags