Inviterer til Kulturnatt for tredje gang

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– I fjor var det rundt 60 ulike arrangementer under Kulturnatt som alle var godt besøkt, og målet i år må jo være å få til enda større program, nå i selve jubileumsåret, sier Åshild van Nuys, prosjektleder for Kulturnatt Fredrikstad.

DEL

– Vi ønsker at Kulturnatt 2017 skal gi anledning for arrangører å tenke utenfor boksen, og gjerne sammen med nye samarbeidspartnere til Kulturnatt fredag 15. september. Kulturnatt 2017 arrangeres som en del av Frederikfesten 7.–17. september, den offisielle hovedmarkeringen til Fredrikstad 450 år kulturnatt 2017 skal også tilby publikum en kikk bak kulissene og åpne opp arenaer der publikum vanligvis ikke har tilgang, sa Åshild van Nuys, prosjektleder for Kulturnatt Fredrikstad, til representanter fra byens kulturliv og arenaer i forrige uke.

Skal vise mangfold

Kulturnatt er en hel dag, kveld og natt i året viet kulturlivet, der målet er å vise mangfoldet av kulturuttrykk for publikum. Kulturnatten gir en unik anledning, som et stort felles arrangement til at også publikum kanskje også kan oppleve noe nytt. Alt publikum kan være med på er gratis. Representanter fra korps, kor, festivaler og klubber var med å oppstartsmøtet i forrige uke i Gamlebyen kulturhus.

– Det var også flere nye ansikter i Kulturnatt-sammenheng, noe som kan love godt for bredden av programmet dette året, sier van Nuys fra Kulturetaten i Fredrikstad kommune.

Saken fortsetter under bildegalleriet.

Og legger til:

– Dette blir tredje året på rad vi arrangerer Kulturnatt Fredrikstad, og vi ønsker på nytt å invitere med alle byens aktører til å skape en uforglemmelig kveld- og bursdagsfeiring. Og i selve jubileumsåret bør vi ha som et felles mål å skape det største og beste programmet til nå. I fjor var det rundt 60 ulike arrangementer under Kulturnatt som alle var godt besøkt, og målet i år må jo være å få til enda større program, nå i selve jubileumsåret, fortsetter hun.

Har hele byen som arena

– I år ønsker vi oss også mer aktivitet etter klokken 23, og vil gjerne samarbeide med ulike aktører og arenaer for å ha bursdagsfesten også utover i nattetimene.Vi ønsker oss at det skal bli et så bra program at folk drar rett fra jobb og tar med barna, for så å komme tilbake senere på kvelden og delta ut i de sene nattetimene, sier hun. Derfor håper vi også på et tett samarbeid med restaurantene og utestedene i byen.

PS! Påmeldingsfrist for arrangører og aktører som vil bidra til Kulturnatt 2017 er 30. april. Og påmeldingsskjemaet finnes på hjemmesiden til Fredrikstad 450 år.

Artikkeltags