Gå til sidens hovedinnhold

Krystallen Drill tok gull

Artikkelen er over 3 år gammel

Krystallen Drill tok gull i klassen «Traditional Majorettes Corps» under helgens Østlandsmesterskap i drill.

MIN KULTUR: Krystallen Drill er en samarbeidstropp med jenter fra både Fredrikstad og Sarpsborg.  En tropp som startet opp i august 2016.

– I år som i fjor tok vi gull i Østlandsmesterskapet i drill. Det var kun to deltagende korps i klassen «Traditional Majorettes Corps», men poengsummene var høye - maks 100 poeng. Vi fikk av de to dommerne henholdsvis 79,5 poeng og 78,5 poeng. Grande Drilltropp  fikk 74,5 poeng, og 73,0 poeng, sier Marlene Lauritzen som er instruktør i Krystallen Drill.

Hun forteller at Østlandsmesterskapet i år hadde totalt 494 deltakere fra 46 forskjellige korps -  fordelt på 678 startnummer og 84 kategorier.

Har blitt egen klubb

Krystallen Drill har nå blitt en egen klubb som satser høyt.

– Vi skal til Bergen og konkurrere under NM i drill som starter 28. juni.  Der satser vi mot uttak til landslagstroppen og EM 2018, som arrangeres i Kroatia i høstferien. I fjor var vi i EM i Nederland, og fikk med oss en solid  fjerdeplass. Kommer vi til Kroatia 2018, skal det bli metall med hjem til Norge.

Les også:

Les også

Drillet seg til EM

Marlene Lauritzen foteller også at Rød og Hurrød skolekorps, Østre Fredrikstad skolekorps og Manstad drilltropp var med på helgens mesterskap.

 – Fredrikstad jentene samlet gode plasseringer og pokaler i noen klasser, sier Lauritzen.

Her er resultatlistene fra årets Østlandsmesterskap

Drill

  • Drill er delt i to grener. Den ene kalt sportsdrill, og den andre kalt korpsdrill. I utgangspunktet hørte all drilling til korpsdrill, men noe drillere meldte seg ut av korpsdrillforbundet og startet sportsdrill. Sportsdrill i dag er nesten like utbredt som korpsdrill. Drill er derfor organisert i to forbund i Norge: Sportsdrill: Norges Gymnastikk og Turnforbund – (NGTF) og korpsdrill: Norges Musikkorps Forbund – (NMF).
  • Drillkonkurranser holdes over hele Norge, i likhet med mange land andre steder i verden. Det arrangeres både verdensmesterskap (VM) og europamesterskap (EM) i begge grenene, korpsdrill og sportsdrill. Norge har kun vært i internasjonale konkurranser siden 2005. Drill dømmes av dommersett med to og to dommere. Under dem sitter bisittere som holder orden og teller poengtrekk og stavmist.

 

Kommentarer til denne saken