Gå til sidens hovedinnhold

– En drøm av en utstilling på Hvaler

Artikkelen er over 3 år gammel

Skjærgårdsliv, barns livsverden, drømmescenarioer med prinsesser, ugler, enhjørninger, slott og atletiske kropper i bevegelse danner motivbakgrunnen i Eva Brydøys utstilling som Hvaler kunstforening åpner nå på lørdag.

MIN KULTUR - innsendt bidrag

Med sine grafiske blad og malerier inviterer kunstneren oss inn i et varmt og nært univers, hvor livslysten og -gleden står sentralt. Det er ukompliserte, lett tilgjengelige, drømmende «close-up» motiver, hvor hun tar i bruk hele fargepaletten. Golden dreams, Grønn fryd, Sjøkanten, Under mors vinger, Prinsessen og halve kongeriket og Slottet trekker linjer til impresjonismen og Art Noveau.

Vi fornemmer innflytelse både fra skjærgårdsmotivene til Anders Zorn, Gustav Klimts drømmekvinner og jomfru Maria og enhjørningene i middelalderkunsten.

Med sine fabeldyr, kloke ugler som spiller på fioliner, trompeter eller harpe, voktende øyne, lekende barn og sovende ungmøer, i et blålig nattlig skjær med bybebyggelsen som bakteppe, ønsker kanskje Brydøy å peke på hvor det moderne mennesket kan hente kraften fra: Gjennom drømmene og naturen det er omgitt av. Håpet de danner om en lykkelig(ere) fremtid er muligens et svar på den fremmedgjøring, ensomhet og utenforskap som mange i dagens samfunn kjenner på?

Eva Brydøy er utdannet grafisk designer og illustratør og jobber som frilanser. Teknikkene hun bruker i utstillingen er DGA – Digital Graphic Artwork, fargeblyant og maleri. Hun har jobbet med flere reklamebyråer og designfirmaer og har også utarbeidet flere norske merkevarer.

PS! Hvaler kunstforening holder til i Kunstgata på Hvaler Rådhus på Skjærhalden. Utstillingen står frem til 25. august - åpent alle dager.

Bildeserie

Grafikk og malerier av Eva Brydøy

 

Kommentarer til denne saken